Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šest neobičnih činjenica o trudnoći koje možda ne znate

trudnicapregled

U trudnoći sve može proći kako treba, no ponekad može doći i do malih komplikacija. Ako razmišljate o trudnoći, morate biti upoznati i s ovih šest neobičnih činjenica o drugom stanju.

Porođaj

Kada se žena porađa prvi put, porođaj može trajati i 14 sati, nekada čak i duže. Međutim, rezultat cijelog tog procesa je neprocjenjiv.

Kontrakcije nakon porođaja

Nakon porođaja možete imati kontrakcije i narednih nekoliko sati zato što se tijelo polako smiruje od grčeva u trbuhu i tiskanja tokom porođaja.

Otisak udova

Tokom posljednjih mjeseci trudnoće jasno se mogu vidjeti bebine ruke, noge i drugi dijelovi tijela ocrtani na trbuhu kada se beba pomiče ili rita.

Trudnoća duža od devet mjeseci

Da, i to je moguće. Kada ste trudni devet mjeseci, morate paziti na sve šta radite kako biste rodili zdravu bebu. No, ako ste ikada poželjeli skratiti taj period, sjetite se da postoje žene koje su bile trudne i duže od devet mjeseci.

Erekcije u trbuhu

Poznata je činjenica da djeca s tri do četiri godine počinju istraživati svoje tijelo, ali je manje poznata činjenica da dječaci mogu imati erekciju još dok su u trbuhu.

Empatijska trudnoća

Postoje i očevi koji su iskusili iste simptome kao i njihove žene dok su bile trudne – udebljali su se i imali jutarnje mučnine.