Život i zdravlje

Šest poruka koje muškarci ne žele da dobiju od žena

24/08/2015

Satima već sjedite i smišljate idealnu poruku za njega. Razmišljate da li da mu stavite smajli koji namiguje ili je bolje najjednostavniji koji se smije? Zovete najbolje drugarice da odobre i konačno ste pritisle SEND. Sada samo ostaje da sačekate njegov odgovor! Međutim, odgovora nema ili ste dobile nezainteresovanu poruku kojom je on prekinuo dopisivanje. Šta je pošlo naopako i da li ste poslale nešto što nije trebalo?

Ove poruke momci ne vole da dobiju od ljepših polovina i najčešće će ih ignorisati, pa pogledajte spisak i ubuduće ih izbjegavajte.

1. NEMOJTE MU POSLATI: “Hejjjjjjjj”

Momci ne vole kada vide poruku sa nekoliko slova, a naročito ako se ove poruke ponove više puta.

“Šta radišššš?!” , “Ćaoooo!” su poruke koje će ga smoriti ili iznervirati, zato pokušajte da mu pošaljete najjednostavniju poruku bez više karaktera.

POŠALJITE MU OVO: “Šta se radi?”

Momcima nisu potrebni dodatni smajlići ili karakteri kako bi se osjećali posebno. Sigurno ne želite da ostavite utisak djevojke koja umire za njim i koja je sat vremena smišljala poruku i angažovala sve drugarice kako bi lektorisale. Ukoliko tek treba da stupite u komunikaciju sa njim, pošaljite najjednostavniju poruku za početak.

2. NEMOJTE MU POSLATI: “Gdje si ti?” “Da li želiš da me vidiš?!

Svi smo bili u situaciji kada na naša pitanja nismo dobile odgovore ali nakon par pića se ohrabrimo i krenemo da šaljemo očajničke poruke. Koliko god da je teško, ukoliko niste dobile odgovor na prvu poruku, nema potrebe za slanjem druge. Drugom porukom nećete postaći nekoga na odgovor već samo možete izazvati kontra efekat.

POŠALJITE MU OVO: U ovoj situaciji nemoj mu ništa poslati

Ukoliko još uvijek niste dobile odgoovr na poruku od jučer, danas se lijepo opustite, razmislite i sklonite telefon od sebe. On će vam odgovoriti ako misli da ima potrebe, a vi kasnije prosudite da li ima svrhe nastavljati komunikaciju. Ako ipak ne dobijete odgovor na poruku, mislimo da će vam upravo to biti najbolji odgovor.

3. NEMOJTE MU POSLATI: “LOL”

Mislimo da nema potrebe da objašnjavamo koliko je ovaj izraz izašao iz mode i da je neprikladan ukoliko želite da ga šarmirate. Izrazi LOL, TEBRA, YO rezervisani su za njegova dopisivanja sa drugom, ali ne i sam djevojkom iz snova.

POŠALJITE MU OVO: “Tako si duhovit”

Ako želite da se vaša komunikacija sa slatkim frajerom nastavi morate slati smislene i duže rečenice umjesto skraćenica. Takođe, mnogo je bolja varijanta da mu uputite kompliment jer će njegov odgovor u najmanju ruku biti “Hvala”, a vjerovatno će upututi i uzvratiti komplimentom.

4. NEMOJTE MU POSLATI: “Pretpostavljam…”

Naravno da je teško pokazati emocije putem poruke (osim ako ne upotrebite milione smajlića) , ali još je gore i neodređenije ukoliko na pitanja odgovarate “Pretpostavljam”, “Možda”, “Ne znam”… Momci ne vole kada se na konkretno pitanje femkate, jer im djeluje kao da se folirate ili niste iskrene.

POŠALJITE MU OVO: “Da”, “Ne”

“Da li želiš da izađeš na kafu sa mnom?” Odgovor koji se očekuje je “DA” ili “NE”. Bez daljih objašnjenja ili pravdanja. Momci su prilično jednostavni kada je u pitanju dopisivanje i ne vole filozofiranja. Na njihova konkretna pitanja pošaljite konkretne odgovore i vidjećete kako će sve biti lakše.

5. NEMOJTE MU POSLATI: “Zašto mi ne odgovaraš na poruke?”

Iako ste u glavi sigurno već premotale hiljadu situacija zašto nije odgovorio na poruku, potreban vam je samo još i njegov odgovor. Nastavite premotavanje, ali se suzdržite da ga pitate zašto se on nije udostojio i odgovorio. Možda zaista i ne želi da odgovori, a možda je i zauzet i nije stigao da pogleda telefon. Šta god da je u pitanju, sačuvajte dostojanstvo i suzdržite se ove poruke. Zamislite kako je njemu kada čita ovu poruku, vjerovatno ima utisak kako umirete za njim i čeznete za porukom.

POŠALJITE MU OVO: U ovoj situaciji nemojte mu ništa poslati

Samo zato što je ignorisao vašu poruku ne znači da se svijet srušio. Ukoliko nema potrebu da se dopisuje sa vama, zapamtite nemate je ni vi! I te kako možete bez njegovog odgovora i poruka i pokažite kako neko drugi čezne za vama, dok on gubi sjajnu priliku. Ako se nakon par dana javi kao da ništa nije bilo pokažite mu gdje mu je mjesto, jer prema damama se tako ne ponaša.

6. NEMOJTE MU POSLATI: “Jedva čekam da te vidim :)”

Osim ako nije momak sa kojim se već duže vrijeme viđate izbjegavajte pretjerano koriščenje smajlića i slatkih izjava. Momci na ovaj način hrane svoj ego i na ovakvu poruku možda i ne dobijete odgovor kakav želite.

POŠALJITE MU OVO: “Radujem se našem sljedećem susretu”

Na suptiliniji način mu pokažite da vam prija njegovo društvo ovom porukom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.