Ljepota i zdravlje

Šest razloga zbog kojih u hladnijim danima izgledamo starije

djevojka zima

Podočnjaci su zimi puno izraženiji nego ljeti zbog manjka vitamina D i K

Hladnoća nam baš i ne čini uslugu kada je u pitanju ljepota.

Manjak sunca znači i manjak vitamina D što, osim na raspoloženje, utječe i na naš izgled.

Na ljepotu negativno utječe i grijanje u domovima, a zbog svega toga zimi izgledamo puno gore nego u toplim ljetnim mjesecima.

Evo kako sve hladniji dani utječu na ljepotu:

1. Istaknuti podočnjaci

Podočnjaci su zimi puno izraženiji nego ljeti zbog manjka vitamina D i K, a zbog toga neke žene mogu izgledati i do četiri godine starije. Od podočnjaka češće pate žene svjetlije puti pa je potrebno posvetiti više pažnje tom području prilikom šminkanja. U prekrivanju podočnjaka najbolje pomaže korektor u kombinaciji s puderom.

2. Nezdrav izgled kose

Grijanje, hladnoća, suhi zrak i statički elektricitet negativno utječu na izgled vaše kose i čine je neprivlačnom. U hladnijim danima hranite je prirodnim maskama kako biste joj povratili ljepotu i sjaj.

3. Tamne boje

U hladnijim danima većina žena nosi odjeću u tamnijim bojama koje u kombinaciji s tmurnim okruženjem ne laskaju licu i čine vas starijima. Kako biste unijeli malo živosti u svoje jesensko-zimske kombinacije, posegnite za vedrijim bojama, a pozitivan učinak imat će već i jedan odjevni komad u jarkoj nijansi.

4. Suha koža

Grijanje u domu isušuje vašu kožu i u hladnijim joj je danima potrebna bolja njega. Kako biste je osvježili i povratili joj vlažnost, možete u svoju omiljenu hidratantnu kremu i losion za tijelo umiješati kapljicu maslinova ulja.

5. Manjak tjelovježbe

U hladnijim danima puno je lakše odustati od odlaska u teretanu ili na trčanje, pogotovo ako vani pada kiša ili snijeg. A nedostatak vježbanja utječe negativno i na izgled i na raspoloženje pa bi bilo poželjno preko zime pronaći neke vježbe koje možete izvoditi kod kuće.

6. Loše raspoloženje

Kada ste nedovoljno izloženi zrakama sunca, ne dobivate ni potrebnu dozu vitamina D koji utječe na hormon sreće. U hladnijim danima, nedostatak vitamina D potrebno je nadoknaditi namirnicama koje obiluju njime, poput lososa, tune, žumanjaka, sira, gljiva…