Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šetali po pješčanoj plaži: Mislili smo da nas je ujeo neki kukac

ujed plaza

Katie Stephens (22) iz Ontaria nedavno se vratila iz Dominikanske Republike gdje je bila na odmoru sa svojim dečkom, 25-godišnjim Eddijem Zytnerom, i otkrila kako su ‘pokupili’ parazite na jednoj od prekrasnih pješčanih plaža u odmaralištu IFA Villas Bavaro u Punta Cani.

Dok su tamo boravili, kaže, primijetili su da su malo ‘ogrebali svoja stopala’.

Tek kad su se vratili kući primijetili su da im noge otiču, kao i da im se na prstima stvaraju plikovi.

– Mislili smo da nas je ugrizao neki kukac, no svakog dana bivalo je sve gore – napisala je Stephens na Facebooku.

Dvojica ljekara nisu uspjela otkriti što uzrokuje oticanje, no treći je odmah prepoznao o čemu je riječ, jer je nedavno vidio sličan slučaj kod para koji se vratio s Tajlanda.

Stephens i Zytner zarazili su se ličinkama takozvane rudarske gliste, a djevojka tvrdi kako su ličinke vjerovatno pokupili šetajući bosonogi po pješčanoj plaži.

Ljekar im je pripisao ivermektin, lijek koji bi trebao ubiti crve koji su se razvili u njihovim tijelima.


Stephans kaže kako je svoju priču podijelila na Facebooku kako bi upozorila sve koji putuju u tropska područja, ali i kako bi liječnici postali svjesniji te zaraze.

– Želimo im pokazati kako to izgleda jer smo mi nekoliko puta morali ići u bolnicu kako bi otkrili što nam je – kazao je Zytner za CTV News.

Dodao je kako su mu stopala svaki dan sve bolje i kako još moraju otići kod dermatologa da im da nešto za oštećenu kožu na stopalima.