Život i zdravlje

Pakleni plan

Shvatio je da se žena udala za njega zbog papira

06/12/2018

Ženu upoznao na muslimanskom sajtu za upoznavanje

Kad se umjesto ljubavi u srca supružnika useli sumnja, njihov odnos često postaje veoma napet, a ponekad, kada stvarno dođe do sukoba, on poprima oblike pravog rata u kojem cilj opravdava sredstvo.

Nakon osam mjeseci sretnog braka, Faisal iz Australije je počeo da sumnja u motive svoje supruge Asmae, porijeklom iz Maroka, shvativši da to nije zbog ljubavi.

Faisal, koji je ženu upoznao na muslimanskom sajtu za upoznavanje, obratio se advokatu i specijalisti za vize.

Njegova žena otkrila je taj mejl i u strahu da bi zbog razvoda mogla da bude deportovana iz Australije, smislila je okrutan plan.

U razgovoru za A Kurent Afiar Faisal je rekao kako je jedne večeri u aprilu došao kući i našao potpuno uništen stan. Otkrio je da ga je žena čekala i rekla mu: “Misliš da si pametan jer razgovaraš sa advokatima o meni. Gledaj sad šta ću ja tebi da uradim.”

Zatim je pobjegla iz stana i ušla u lift, gdje ju je snimila kamera kako se udara. Nakon toga pozvala je policiju i rekla im da ju je istukao muž, koji je nakon nekoliko sati uhapšen i optužen za napad.

Nakon više od 20 hiljada australijskih dolara koje je potrošio na advokata, kao i pregledavanja stotina sati materijala sa nadzornih kamera, Faisal je napokon imao dokaz koji je trebalo da se oslobodi od optužbi svoje supruge.

– Nisam mislio da će otići toliko daleko da ode u policiju nakon svega što sam uradio za nju, zaboravila je sve i samo je željela da mi uništi život, kaže Faisal.

Asmae je pobjegla iz Sidneja i živi negdje u Australiji, a Faisal poziva vladu da je pošalje natrag u Maroko.

– Ja sam žrtva. Iskorišten sam i zlostavljan emocionalno, mentalno i finansijski. Ja sam žrtva. Ona je to uradila i mora da snosi posljedice – rekao je Faisal koji sad otplaćuje dugove i želi da upozori druge da više paze.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.