Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pakleni plan

Shvatio je da se žena udala za njega zbog papira

faisal

Ženu upoznao na muslimanskom sajtu za upoznavanje

Kad se umjesto ljubavi u srca supružnika useli sumnja, njihov odnos često postaje veoma napet, a ponekad, kada stvarno dođe do sukoba, on poprima oblike pravog rata u kojem cilj opravdava sredstvo.

Nakon osam mjeseci sretnog braka, Faisal iz Australije je počeo da sumnja u motive svoje supruge Asmae, porijeklom iz Maroka, shvativši da to nije zbog ljubavi.

Faisal, koji je ženu upoznao na muslimanskom sajtu za upoznavanje, obratio se advokatu i specijalisti za vize.

Njegova žena otkrila je taj mejl i u strahu da bi zbog razvoda mogla da bude deportovana iz Australije, smislila je okrutan plan.

U razgovoru za A Kurent Afiar Faisal je rekao kako je jedne večeri u aprilu došao kući i našao potpuno uništen stan. Otkrio je da ga je žena čekala i rekla mu: “Misliš da si pametan jer razgovaraš sa advokatima o meni. Gledaj sad šta ću ja tebi da uradim.”

Zatim je pobjegla iz stana i ušla u lift, gdje ju je snimila kamera kako se udara. Nakon toga pozvala je policiju i rekla im da ju je istukao muž, koji je nakon nekoliko sati uhapšen i optužen za napad.

Nakon više od 20 hiljada australijskih dolara koje je potrošio na advokata, kao i pregledavanja stotina sati materijala sa nadzornih kamera, Faisal je napokon imao dokaz koji je trebalo da se oslobodi od optužbi svoje supruge.

– Nisam mislio da će otići toliko daleko da ode u policiju nakon svega što sam uradio za nju, zaboravila je sve i samo je željela da mi uništi život, kaže Faisal.

Asmae je pobjegla iz Sidneja i živi negdje u Australiji, a Faisal poziva vladu da je pošalje natrag u Maroko.

– Ja sam žrtva. Iskorišten sam i zlostavljan emocionalno, mentalno i finansijski. Ja sam žrtva. Ona je to uradila i mora da snosi posljedice – rekao je Faisal koji sad otplaćuje dugove i želi da upozori druge da više paze.