Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Sir je čudo! Trećina ljudi koji ga vole ima seks šest puta sedmično

01/06/2015

Ljubitelji sira imaju bolji seksualni život od onih koji ga ne vole, pokazali su rezultati istraživanja koje su proveli Danci.

Stručnjaci Univerziteta u Arhusu su obuhvatili 4.600 ispitanika, zaključivši da 32 posto “siromana” ima najmanje šest puta sedmično seks, dok se 27 odsto onih koji ga ne konzumiraju ne može pohvaliti tim učinkom.

Ispostavilo se i da su ljubitelji tog mliječnog proizvoda velikodušniji i da se uglavnom bave ekstremnim sportovima. Danci tvrde da Francuzi žive zdravo i dugo upravo zato što vole i u velikim količinima jedu sir. Oni imaju manju stopu bolesti krvnih sudova i duži prosječni životni vijek, jer godišnje pojedu 23,9 kilograma sira po osobi.

S druge strane, Britanci godišnje konzumiraju 11,6 kilograma sira, pa imaju dvostruko više kardiovaskularnih bolesti i žive kraće bar godinu dana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.