Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supertalent

Slijepi muzičar iz BiH rasplakao publiku i žiri

denis

Za svoju izvedbu dobio najviše glasova gledatelja i prošao direktno u finale

Denis Barta u jučerašnjem polufinalu Supertalenta rasplakao je publiku i žiri, a njegov nastup izazvao je lavinu pozitivnih reakcija i na društvenim mrežama.

Mladi sarajevski muzičar rođen je s epilepsijom, autizmom i sljepoćom i iako se teško služi rukama, u polufinalu Supertalenta zapjevao je i odsvirao pjesmu Miše Kovača “Ostala si uvijek ista” te za svoju izvedbu dobio najviše glasova gledatelja i prošao direktno u finale.

“Ja mislim da je svaka riječ suvišna i neadekvatna. Denis je supertalent, vi ste super otac i super čovjek, vi ste van svake kategorije. Ja nekako smatram da moj život bez muzike ne bi imao smisao, a onda gledam Denisa i shvatim da bez Denisa i njegove muzike naš život ne bi bio bogat i oplemenjujuć”, rekla je Martina Tomčić.

Maja Šuput, koja je plakala tokom  nastupa 20-godišnjeg Sarajlije, poručila mu je da je u natkategoriji.

“Ti si naš heroj… Možeš biti ponosan na sebe jer si bio fenomenalan”, kazala mu je Maja, a i ostali članovi žirija s njom su se složili. Ovaj put i gledatelji showa (napokon) bili su zadovoljni, a na Denisov račun, ali i na račun njegove porodice, nižu se mahom pohvale.

Mnogi su izrazili želju da Denis, za kojeg se svi slažu kako je trebao ući u finale jer je “nadrealan”, i osvoji show, a mnogi su ga već prozvali inspiracijom i herojem.