Život i zdravlje

Srceparajući prizor

Slika iz Tuzle rasplakala Balkan: “Ostavljaš nešto za šta se živi”

04/07/2019

"Slika i prizor mladog para u zagrljaju, zagrljaju nakon kojeg slijedi rastanak"

Fotografija mladog para nastala na autobuskoj stanici u Tuzli prije tri dana, izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

S obzirom na to da su i mnogi bili prisiljeni otići u inostranstvo jer ovdje nisu mogli naći posao, puno je onih koji su se prepoznali u ovom prizoru.

“Slika i prizor mladog para u zagrljaju, zagrljaju nakon kojeg slijedi rastanak. On odlazi u svijet, odlazi tražeći nešto što ovdje nije našao. Ostavlja svoju ženu i dijete koje nije ni svjesno da babo odlazi, a ono malo biće puno sreće nosi plišanog medu po stanici, babo je grli pogledom rosnim. U prizoru koji je trajao nekoliko trenutaka mnogo je testova koji nisu položeni. Pade na testu ono jako muško, prsi se, da bi na kraju pustio suzu. Ustvari kao da je bitno koliko si muško, ostavljaš nešto za što se živi, kome je bitno koliko si muško. Pade država na testu, ona država koja treba da nas sve zagrli kako bi bili na okupu, ona država koja treba da kaže vi ste naši sinovi, ovdje je vama mjesto. Palo je svašta nešto, ali ništa tako bolno kao rastanak”, stoji u opisu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.