Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na različitim lokacijama

Sljedeće sedmice festival sporta i tjelesne aktivnosti “Mostar Move Week”

Foto: Udruženje Zdrav život – Kinezis
MOVE Week i NowWeMOVE kampanju globalno koordinira Međunarodno udruženje za sport i kulturu

Primarni cilj projekta je promocija važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kroz predstavljanje organizacija i ponude sadržaja koji egzistiraju na području Grada Mostara

Udruženje “Zdrav život – KINEZIS” od 22. do 28. maja, organizira “Mostar Move Week” kao najveći događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Riječ je o godišnjem evropskom događaju koji se tradicionalno održava u maju i koji je sastavni je dio “NowWeMOVE” kampanje od 2012. godine.

S 1.8 miliona sudionika u 2015. godini, MOVE Week postala je najveća godišnja sedmica u Evropi koja promoviše dobrobiti redovnog bavljenja sportom i tjelesnom aktivnosti, saopćeno je iz KINEZIS-a.

Mostarci će tako moći učestvovati u 16 aktivnosti koje će se održavati na različitim lokacijama i koje su namijenjene svim hronološkim uzrastima, od djece, do onih u zrelim godinama.

Foto: Udruženje “Zdrav život – KINEZIS”
Mostar Move Week počinje 22. maja

Primarni cilj projekta je promocija važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kroz predstavljanje organizacija i ponude sadržaja koji egzistiraju na području Grada Mostara.

Ovaj festival sporta i tjelesne aktivnosti uključuje ​​događaje otvorenih vrata upoznavanja sa različitim sportovima i aktivnostima u lokalnim klubovima, kao i događaje poput šetnji, zabavnih utrka, planinarskih uspona, ulične sportske događaje, školske sportske događaje te aktivnosti organizovane za osobe s poteškoćama u razvoju.

Osnovni preduslov događaja u sklopu “Mostar Move Week-a” jeste da su besplatni i da aktiviraju i motiviraju ljude na kretanje.

MOVE Week i NowWeMOVE kampanju globalno koordinira Međunarodno udruženje za sport i kulturu (ISCA) u saradnji s Europskom biciklističkom federacijom (ECF). Udruženje “Zdrav život – KINEZIS” koordinator je ovoga projekta za Bosnu i Hercegovinu, zajedno s Gradom Mostarom i partnerskim organizacijama.