Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smjestili je na psihijatriju jer joj nisu vjerovali da ima BMW

brock123

Kamilah Brock (32), bankarka iz New Yorka, provela je osam dana na psihijatrijskom odjelu u bolnici jer joj policajci nisu povjerovali da posjeduje BMW 325Cl!

Zgrožena je žena zbog toga u međuvremenu tužila grad, a cijeli je slučaj u medijima očekivano opisan kao nevjerovatan primjer rasizma.

Brock je u septembru prošle godine zaustavljena u Harlemu na semaforu, a kada ju je policajac upitao zašto joj ruke nisu na volanu, odgovorila mu je da je plesala dok je bilo upaljeno crveno svjetlo.

Policajcu se to učinilo kao povod da je uhapsi, međutim nakon nekoliko sati provedenih u policijskoj stanici, Brock je puštena na slobodu bez kazne te joj je rečeno da se sutradan vrati po automobil.
Međutim, umjesto vozila dočekao policajac koji joj je na ruke stavio lisice te predao ljekaru u ambulantnim kolima koji ju je prebacio na psihijatrijski odjel bolnice u Harlemu.

– Prebacili su me na psihijatrijski odjel, skinuli do gola i ‘napunili’ sedativima. Tamo su me držali osam dana i svo to vrijeme me pokušavali natjerati da priznam kako ne posjedujem BMW, kako nisam bankarka i kako me predsjednik Barack Obama ne prati na Twitteru, ispričala je medijima žena koja nije mogla vjerovati šta joj se događa i koja se osjećala kao u kakvoj epizodi “Zone sumraka”.

Ljekari su je na kraju pustili uz sumnju da boluje od bipolarnog poremećaja, a uz to su joj još i naplatili boravak u bolnici 13.000 dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=ej1ol_K3cx8