Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Phelim Stack

Smršao 75 kilograma nakon što ga je djevojka ostavila

stack2 (1)

Sljedeći dan učlanio se u lokalnu teretanu i počeo je mijenjati svoju prehranu

Phelim Stack (29), iz Bristola, promijenio je svoj cijeli život nakon što ga je djevojka ostavila prije godinu i po. Tada je imao 165 kila i samo je rastao.  Već istu večer nakon prekida odlučio se promijeniti.

Sljedeći dan učlanio se u lokalnu teretanu i počeo je mijenjati svoju prehranu.

– Samo sam htio da te kile nestanu jer su mi doslovno bile teg oko vrata koji mi je zaokupljao misli. U glavi sam bio jako loše, ali odlučio sam da moja priča još nije gotova. Da sam se nastavio prežderavati, bio bih mrtav do 30. rođendana – rekao je Stack za Daily Mail.

Počeo je kombinirati post sa vježbanjem i drastično je smanjio svoj unos kalorija. Često ga se moglo vidjeti kako u 2 ujutro trči na traci za trčanje u teretani.

– Nisam ničemu dopustio da me zaustavi. Bio sam na misiji, a i mama mi je rekla da sam ja zapravo vrlo zgodan muškarac ispod svih tih kila – prisjetio se Phelim, kojega njegov petogodišnji sin danas zove ‘Mišićavi tata’.

U početku je bio u depresiji, posebno kada je nekoliko sedmica nakon prekida saznao da njegova bivša već ima novog dečka. No otkrio je da mu vježbanje poboljšava raspoloženje.

– Prekid je vjerovatno bio nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Balon u kojem je bio cijeli moj život, odjednom se rasprsnuo, a ja nisam imao pojma da me to čeka. Nisam htio koristiti lijekove za depresiju i umjesto toga odlučio sam da ću vježbanje koristiti kao antidepresiv. Besplatni endorfin i dopamin bili su mi bolja opcija od hemikalija – ispričao je.

https://www.facebook.com/obeseintobeast/photos/a.109000247441991/181807823494566/

Već 18 mjeseci nakon što je počeo vježbati, Phelim je smršao 75 kilograma i izgleda bolje nego ikad. Za sebe kaže da je novi čovjek, u teretani vježba šest puta sedmično, a svojoj rutini dodao je i bicikliranje i trčanje u prirodi. Nada se da će jednog dana učestvovati u takmičenju Iron Man.

– Želim vidjeti ponos na licu svog sina – zaključio je Phelim, koji svoj napredak dijeli sa svijetom preko Instagrama te na taj način inspirira i druge da pobijede kilograme.

https://www.facebook.com/obeseintobeast/posts/181807276827954