Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimljen muškarac koji živi sam u džungli već 22 godine

covjek dzungla33

Jedini preživjeli član jednog plemena u Brazilu, tačnije u državi Rondonia je nedavno snimljen po drugi put otkako 22 godine živi sam. Poznat je pod nazivom “Čovjek u rupi” jer kopa rupe u koje se ili skriva ili ih koristi kako bi uhvatio životinje.

Snimljen je polugol kako sječe drvo.

Pretpostavlja se da ima 50 godina i sudeći prema snimci u dobrom je stanju. Vrijeme provodi loveći svinje, ptice i majmune. Funai, brazilska vladina agencija za domoroce, ima vrlo stroga pravila za interakciju s izoliranim plemenima te ne znaju kako se muškarac zove niti koje je njegovo pleme bilo. Pretpostavlja se da živi sam nakon što su farmeri ubili sve ostale članove njegovog plemena.
Istraživači su ovog muškarca prvi puta vidjeli 1996. godine i otada ga se motri, a lice mu je snimljeno samo jednom i to 1998. godine.

Redovno se provjerava da li je muškarac živ, a nevladina organizacija Survival International navodi da je muškarac uspio ostati po strani i van civilizacije na zemlji koju žele mnogi farmeri i grabljivci. Iz agencije Funai navode kako vjeruju da je na području Amazone 113 plemena, piše Daily Mail.