u saradnji sa rk Bosna

Sparkasse banka nastavlja akcije čišćenja bh. rijeka i jezera

Sparkasse eko akcije u saradnji s RK Bosna

Ovaj projekat nije samo konkretan rad i doprinos čistim vodama, nego i nastojanje banke da kontinuirano podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša, ali i same prevencije njegovog zagađenja

Sparkasse banka u saradnji s Ronilačkim klubom Bosna ponovo kreće u akcije čišćenja koje će se provesti od juna do septembra, a obuhvatit će tri lokacije, na Malom Plivskom jezeru, rijeci Bosni i jezeru Šićki Kop.

Podstaknuti dobrim rezultatima prethodnih akcija, pozitivnim reakcijama okoline i željom za stvaranjem boljih uslova u zajednici u kojoj posluje, Sparkasse banka i ove godine nastavlja s ekološkim akcijama u saradnji sa Ronilačkim klubom Bosna.

Na volonterskoj osnovi članovi ronilačkog kluba Bosna će sa svojom specijalnom opremom očistiti i izbaciti otpad iz tri vodena lokaliteta, a uposlenici Sparkasse banke će se pobrinuti za čistoću obala i okolnih zelenih površina.

Ovaj projekat nije samo konkretan rad i doprinos čistim vodama, nego i nastojanje banke da kontinuirano podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša, ali i same prevencije njegovog zagađenja.