Život i zdravlje

južna afrika

Spavala s petoricom učenika, pronašli i eksplicitne snimke

03/12/2019

Prvo mu je slala poruke da dođe kod nje doma, kad je htio prekinuti, nije ga htjela ostaviti na miru, ispričao je roditelj dječaka o skandalu koji potresa elitnu privatnu školu u Južnoj Africi

Fiona Viotti (30) dala je otkaz u privatnoj školi Bishops Diocesan u Cape Townu. Udanu profesoricu istorije i trenericu vaterpola prijavio je 18-godišnji učenik koji tvrdi da je imao aferu s njom i da je vršila pritisak kad je sve htio prekinuti.

To je slučaj iz oktobra koji je sad izašao u javnost.

– On je u startu pristao na sve, ali kad je htio prekinuti, postao je žrtva. Nije ga htjela ostaviti na miru. Prvo mu je slala poruke da dođe kod nje kući, ali sve je došlo do nivoa kad mu je bilo dosta i kad je htio da sve prestane. Kako ga nije htjela ostaviti na miru, otišli smo direktoru i sve mu rekli – ispričao je roditelj dječaka.

Pronašli i eksplicitne snimke

Daily Mail piše kako su u školu stigli istražitelji te otkrili kako je učiteljica spavala s još najmanje petoricom učenika.

Inače, radi se o jednoj od najelitnijih privatnih škola u Južnoj Africi.

Otkriveno je i kako je učiteljica vrebala učenike od 2013. do 2019. godine, a pronašli su i njene eksplicitne snimke koje su kružile školom i internetom.

Fiona se prije bavila manekenstvom, njene fotografije izlazile su i u poznatom magazinu Sports Illustrated, a njen djed je bio direktor škole i također je u njoj predavao istoriju.

Suprug: Razdvojili smo se

Protiv nje neće pokretati disciplinski postupak jer je dala otkaz prije nego je afera izašla u javnost, ali kako pišu južnoafrički mediji, teško će nakon ovoga opet dobiti posao u školi. Isto tako, učenici s kojima je spavala mogu je privatno tužiti.

Škola je organizirala terapije za učenike i porodice nakon što je skandal izašao u javnost. A kod psihijatra ide i Fiona, kako je potvrdio njen advokat.

Suprug kaže da su se nakon skandala razdvojili.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.