Život i zdravlje

Mogu ući bez testa

Srbi navalili u Neum, iznenadile ih cijene

28/07/2020
Denis Kapetanovic/PIXSELL

S obzirom na to, da je ovo mjesto godinama unazad važilo za jedno od jeftinijih izletišta u regionu, provjerili smo kakve su cijene ove godine kada u Neumu "cvjeta" sezona, pišu Novosti, te navode cijene smještaja, ležaljki, kafe..

Odluka BiH, da državljani Srbije mogu bezuslovno da putuju u ovo zemlju, dovela je do toga da je Neum turistička atrakcija ove godine, pišu “Novosti”.

Slobodno se može reći da se Neum od 20. jula pretvorio u “košnicu”. Na plažama su velike gužve, a u odnosu na isti period prošle godine imaju 500 gostiju više.

Skoro svi hotelski smještaji su popunjeni, a u privatnim smještajima je popunjenost oko 80 posto. Vikendom broj gostiju raste, te je popunjenost oko 95 posto.

S obzirom na to, da je ovo mjesto godinama unazad važilo za jedno od jeftinijih izletišta u regionu, provjerili smo kakve su cijene ove godine kada u Neumu “cvjeta” sezona, pišu Novosti, te navode cijene smještaja, ležaljki, kafe..

28.06.2020., Neum / Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Privatni smještaj se može se naći po cijeni od 20KM do 40. Polupansion po osobi u hotelskom smještaju kreće se od 80KM do 100KM.

Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, kako na plaži, tako i na bazenima, košta oko 18 KM po danu.

U prodavnici flašica gaziranog pića od 0,5 litara je 1,5 KM, a toliko košta i 1,5 litara vode. Kugla sladoleda je 1,5 KM.

Kafa u kafićima na ovom ljetovalištu košta 2,5 KM, dok gazirana pića koštaju oko 3,5 KM.

Od sadržaja, posjetioci ovog mjesta mogu sebi pružiti vožnju mini podmornicom 15 KM, dok je vožnja brodićem 10 KM, stoji u članku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.