Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbiju trese afera “Maloljetnica”: Vodi se istraga protiv političara

trudnoca maloljetnice

Srbiju trese afera “Maloljetnica” nakon što je Kurir otkrio kako je moćni političar iz Srbije u vezi s maloljetnicom koja je s njim i zatrudnjela.

Političar se, prema pisanju srbijanskih medija, na sve načine pokušava izvući iz priče, a tinejdžerica je poslala poruke prijateljici i objasnila kako dužnosnik urla na nju i tjera je da se što prije riješi djeteta.

U slučaj su se uključile i pravosudne institucije koje bi uskoro mogle strpati ga iza rešetaka.

– Doslovno je poludio kad je vidio naslovnu stranicu Kurira, ali i drugih medija koji pišu o ovom slučaju. U panici je da bi i ona mogla progovoriti, pa joj je zaprijetio da će je uništiti ako pod hitno ne napravi pobačaj. Urlao je na nju: “Abortiraj ili si naj…..!”

Naredio je i da se kloni javnosti, da ni pod koju cijenu ne progovara za medije. Sklonio ju je u jedan od stanova u kojem su se viđali i ne da joj komunicirati ni s porodicom- kažu izvori u srbijanskim medijima.

On se s djevojkom od 16 godina viđao, osim u hotelu, u jednom beogradskom naselju, i to u stanu koji on plaća, a kojem je maloljetnica uvijek imala pristup.

– Kako se šuška po gradu, ona se od ranije kretala u jako čudnim krugovima, izlazila je s brojnim poznatim osobama, premda nevjerovatno mlada, družila se s opasnim likovima, i to zbog novca. Sad je završila s ovim poznatim političarom, s njim je zatrudnjela i u drugom mjesecu je trudnoće. On će na sve moguće načine pokušati to prikriti jer je svjestan da je riječ o maloljetnici, tvrde izvori.

Sugovornik Kurira dao je i prepisku djevojke s prijateljicama, vezanu uz posljednji slučaj.

“On može uraditi što hoće kad je vlast”, kazala je prijateljici nesretna djevojka. Spomenuti dužnosnik s kojim je trudna maloljetnica nedavno se rastao, i to zbog toga što ga je žena više puta uhvatila u preljubu.