humana misija

“Srce za djecu oboljelu od raka”, BH Telecom i Sergej Barbarez “Zajedno u trci za život”

l_e52a8bf93c74608914ba9fc184108fae

To je nastavak priče koju već 19 godina zajedno pišu, BH Telecom i Udruženje Srce za djecu. Svaka godina te priče ispisane su ljubavlju i podrškom djeci oboljeloj od raka u Bosni i Hercegovini i njihovim porodicama, a ove godine to je pod naslovom ‘Zajedno u trci za život’

Kompanija BH Telecom, Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Sergej Barbarez ozvaničili su danas u Sarajevu suradnju u određenim aktivnostima za podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.

To je nastavak priče koju već 19 godina zajedno pišu, BH Telecom i Udruženje Srce za djecu. Svaka godina te priče ispisane su ljubavlju i podrškom djeci oboljeloj od raka u Bosni i Hercegovini i njihovim porodicama, a ove godine to je pod naslovom ‘Zajedno u trci za život’.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman najavio je da je posebnost ovogodišnje priče što se dugogodišnjoj saradnji pridružio i Sergej Barbarez, koji je novo zaštitno lice BH Telecoma i koji će, zajedno s tom kompanijom, biti pokrovitelj apartmana Visibaba u Roditeljskoj kući.

– Sretan sam što ove godine nastavljamo našu podršku i saradnju, zajedno sa legendom bh. fudbala Sergejom Barbarezom, kroz pokroviteljstvo apartmana Visibaba u Roditeljskoj kući i podršku humanitarnoj utrci ‘Zlatni krug’ u Visokom – naglasio je.

Direktor Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ Fikret Kubat kaže da djeca oboljela od raka trebaju mnogo snage da prebrode sve teške dane koje sa sobom donose dijagnoza i kompleksno liječenje, a snagu pronalaze najprije u svojoj porodici.

– Stoga se ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ trudi da omogući djeci da provode što više vremena s najbližima, a upravo tu najveći doprinos ima Roditeljska kuća – mjesto gdje djeca oboljela od raka i njihove porodice pronalaze mir, porodičnu atmosferu i odmor – kazao je.

Ni Sergej Barbarez nije krio zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom BH Telecom, kao i zajedničkim pokroviteljstvom apartmana u Roditeljskoj kući.

– Drago mi je da sam danas dio ovog humanog događaja koji pomaže našim malim herojima da izbore svoju najveću bitku u životu. Volio bih da u budućnosti Roditeljska kuća ima što manje korisnika, a bolesnoj djeci želim što brže i lakše ozdravljenje. Nadam se da će u tome pomoći i aukcija dresova iz spota koju će organizovati Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ – izjavio je Sergej Barbarez.

‘BH Telecom’ godinama podržava rad Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’. Bili su im podrška od osnivanja 2003., tokom izgradnje Roditeljske kuće i zajedno su dočekali otvaranje tog objekta. Saradnju su nastavili pokroviteljstvom dva apartmana u Roditeljskoj kući, zajedno sa zaposlenicima BH Telecoma i reprezentativcem Miralemom Pjanićem, te podrškom projektima ‘Moja kosa, tvoja kosa’ i web shopu SRCE, koji je jedinstveni vid socijalnog poduzetništva u koji su uključeni mladi liječeni od raka.

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i ove godine nizom aktivnosti obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece. Istovremeno, kompanija BH Telecom realizirat će tokom septembra, a povodom Dana kompanije, brojne događaje za poslovne partnere, zajednicu i korisnike.

Današnjim druženjem u Pionirskoj dolini u Sarajevu posebno su bili oduševljeni mališani iz Roditeljske kuće i djeca koja su došla na druženje sa Sergejom Barbarezom. Igrali su fudbal, smijali se i radovali susretu, a posebno oduševljenje je izazvalo Barbarezovo potpisivanje dresova.

Kako najavljuju iz Udruženja, da bi se obezbijedila dodatna sredstva za djecu oboljelu od raka, dresovi kampanje i spota za Moju T sa potpisom Sergeja Barbareza idu na aukciju koja će biti upriličena u Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’.