Ahmed Ustić

Srebrenički frizer zadovoljan poslovanjem uprkos pandemiji

ustic srebrenica frizer (1)

Ističe kako je nedavno imao mušteriju koja je došla iz Austrije, gdje frizeri nikako ne rade

Poznati srebrenički frizer Ahmed Ustić, koji dvanaest godina radi u Srebrenici, prethodne godine je pozitivno poslovao uprkos pandemiji koronavirusa.

Mušterije su, kaže, redovno dolazile, iako je morao ograničiti broj ljudi koji mogu biti u salonu.

-U aprilu i maju prošle godine imali smo prekid rada i bili smo skroz zatvoreni. Srećom dobili smo podsticaj za period koji nismo radili i na tom doprinosu sam zahvalan, jer bolje išta nego ništa. Nisam jedini koji je pogođen ovom situacijom kada je u pitanju poslovanje – kaže Ustić u razgovoru za Fenu.

Ističe kako je nedavno imao mušteriju koja je došla iz Austrije, gdje frizeri nikako ne rade.

-Ja sam svoj vlasnik i sam sebi zarađujem, ne plaćam kiriju i iz tog razloga sam manje pogođen u odnosu na svoje kolege koji moraju da izmire obaveze prema radnicima i plaćaju kiriju – kazao je Ustić.

Dodaje kako su mu redovno dolazile mušterije kako iz grada tako i iz udaljenih mjesta.

– Moram reći da sam zadovoljan u odnosu na moje kolege koji su u većim gradovima. Mi smo ovdje navikli na minimum i nama je sasvim dovoljno, mi smo rođeni skromni. Zadovoljan sam životom u svom gradu. Mi koji ovdje živimo treba da razmišljamo kako afirmirati ovaj grad. Obični građani ne mogu sve očekivati od političara, jer znamo da trebamo graditi bolji život – poručio je.

Ustić je poznati bajker i ima mnogo iskustava tokom putovanja širom svijeta. Nažalost, za ovu godinu nema planiranih putovanja zbog pandemije.

– Zbog trenutne situacije ne planiram nikakva putovanja, a i prošle godine nismo nigdje putovali na dalje lokacije. Motoristi su slobodnog duha, i više me pogodilo što sam spriječen da putujem, nego privatni biznis. Život bez druženja je nula – podvlači Ustić.