Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iz prve ruke

Šta bi muškarci više trebali raditi u krevetu? Evo šta kažu žene…

“Nekako je dosadno kad samo nabija i to je to”, napisala je komentatorica, jedna od više hiljada njih koje su ostavile svoje mišljenje

U raspravi na popularnom Redditu koja je privukla puno pažnje žene su otkrile šta bi željele da muškarci više rade u krevetu.

Veliki broj žena priznao je da zaista uživaju u poljupcima po vratu, no jedna korisnica Reddita navela je bitno upozorenje.

“Poljupci po vratu bez ljubavnih ugriza”, napisala je.

Općenito, žene žele da muškarci više pažnje posvećuju predigri, umjesto tretiranja penetrativnog seksa kao glavnog ili jedinog događaja. “Nekako je dosadno kad samo nabija i to je to”, napisala je komentatorica, jedna od više hiljada njih koje su ostavile svoje mišljenje.

“Predigra se zbilja zanemaruje”, dodala je druga korisnica.

“Ne možete samo nabijati i očekivati da budemo na istom nivou. Morate nas prvo zagrijati da budemo spremne. Zamislite nas kao roštilj. Da, roštilj. Ne možete samo pljusnuti komad mesa gore kad ugalj nije ni vruć.”

Brojne žene složile su se i oko toga da bi muškarci “trebali raditi više buke”, a mnoge dodaju da im se sviđa kad im tipovi tokom seksa šapću seksi stvari u uho.

“Govori seksi. Šapći mi u uho. Sve te stvari čine te puno boljim od nekoga ko je previše kul da bi uopće ispuštao zvukove.”

“Istraživanje je pokazalo da, bez obzira na spol, ljudi koji mnogo jauču i uzdišu u krevetu imaju tendenciju da budu seksualno zadovoljniji”, kaže dr. Justin Lehmiller, istraživač u institutu Kinsey, prenosi Men's Health.

“Zašto? Zato što je to oblik seksualne komunikacije. Ona prenosi partneru ono zbog čega se osjeća dobro, što povećava izglede da će to opet učiniti. To također pokazuje zahvalnost za dobro obavljen posao.”