Šta bi vam se desilo kada biste ukinuli seksualne odnose?

seks

Iako roditelji uvijek brinu da im djeca ne zatrudne ili ne zapate neku bolest dok su još u srednjoj školi ili na fakultetu, ako ih dobro posavjetuju, seks im može donijeti određene blagodeti. Odnosno, vaspitavanje djece da je seks “fuj” je veoma pogrešno, jer je seks veoma zdrav i dobar. Jedino je važno krenuti sa njim u pravo vrijeme.

Neki su to osjetili i na svojoj koži, pa su imali zdravstvenih problema. Ali ukoliko niste imali prilike da i vi to osjetite, evo šta će vam se desiti ako prestanete da imate seks.

Manji rizik od infekcija urinarnog trakta

Ovo je zapravo jedina dobra stvar. Naime, čak 80 posto infekcija urinarnog trakta događa se 24 sata poslije seksualnog odnosa, zato što tokom seksa bakterije iz vagine završavaju u mokraćnom kanalu, gdje se stvaraju infekcije.

Osjećat ćete teskobu

Seks nam pomaže da se “ispušemo”, a istraživanja pokazuju da ljudi koji nemaju redovne seksualne odnose imaju problema kada se nađu u stresnim situacijama.

Lakše ćete se razboljeti

Manjak seksa smanjuje izloženost bakterijama, iako smo izloženi bakterijama i tokom seksa, a to će dovesti do slabljenja imuniteta. Zaboravite med i limun i bacite se na akciju dok još nije kasno.

Odnosi sa drugim ljudima su na tankom ledu

Nedostatak seksa može uticati na vaš osjećaj sreće, bliskosti i sigurnosti u vezama, tvrde stručnjaci.

Muškarcima prijeti rak prostate

Ako prestanu da se seksaju, kod muškaraca se povećava rizik od raka prostate, pokazuju istraživanja. Naime, češćom ejakulacijom muškarci iz tijela izbacuju potencijalno opasne supstance.

Erektilna disfunkcija postaje sve veći problem

Muškarci koji se ne seksaju redovno rizikuju da imaju probleme s erektilnom disfunkcijom, dok je kod onih koji redovno stupaju u polne odnose ta opasnost dvostruko manja.

Mogli biste da se osjećate lošije

Žene će se osjećati depresivnije i imati lošije mišljenje o sebi i svom tijelu. Međutim, ne samo one. Naučnici tvrde da tako mogu da se osjećaju i žene koje se seksaju sa kondomom. Naime, u spermi se nalaze sastojci poput melatonina, serotonina i oksitocina, odgovornih za osjećaj sreće i zadovoljstva.