Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta najviše može rastužiti pripadnike horoskopskih znakova

djevojka-tuga

Iako je osjećaj tuge univerzalan i svima poznat – njezini okidači i to kako se s njom nosimo nisu. Otkrijte što rastužuje i kako reagira svaki znak u horoskopu

Ovan

Pripadnici ovog znaka mrze gubiti – bilo da je riječ o međuljudskim odnosima, poslu ili materijalnim stvarima. Gubitak odnosno rastanak s ljudima koji su im donedavno bili bliski doživljavaju kao lični neuspjeh i poraz. Tugu rješavaju impulzivnim reakcijama – bijesom, osjećajem nemoći, prebacivanjem krivnje na druge i naposljetku suočavanjem s tim da je i krivnja na njima, što im i najteže pada. U ekstremnim slučajevima, zbog tuge su u stanju danima ležati bez potrebe da izađu i pokrenu se.

Bik

Kako im treba dugo da se vežu za nekoga, pripadnici ovog znaka imaju beskrajno povjerenje u ljude koje smatraju bliskima. Baš zbog svoje pretjerane opreznosti i misli kako su sigurni te ih ništa ne može iznenaditi, najviše ih rastužuje njihova izdaja – kroz laž, prevaru ili nešto slično. Tugu rješavaju kroz izolaciju, prejedanje, osjećaj “ja protiv svijeta” i slično. U odnosima s drugima postaju pesimističniji, živčaniji, s manje strpljenja i nezainteresirani.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka grade odnose prema osjećaju “na istoj smo valnoj duljini”, pa ne postoji ništa što ih može tako efikasno rastužiti kao osjeća da ih neko do koga im je stalo ne razumije, ili to ne želi. Tugu proživljavaju kroz naglu tišinu koja je suprotna njihovom karakteru, zamišljenost i bijeg u obaveze, druženja ili bilo što da im okupira misli, jer se osjećaju kako ih tuga pritišće na način da bi mogli “puknuti”, a to ne podnose.

Rak

Najveći okidač za tugu kod pripadnika ovog znaka je to da nisu prioritet nekome ko to njima je. Ne podnose osjećaj da nisu bitni, potrebni ili voljeni, a da se oni istovremeno maksimalno trude i ponašaju korektno. Tugu proživljavaju kroz žestoke epizode plača, česti su i fizički bolovi te nervoza u trbuhu, smanjen apetit, izraženu potrebu prema drugima i očaj da im se pruži utjeha, ali i kroz bijeg u poroke, naprimjer alkohol.

Lav

Ne postoji ništa što će tako jako izazvati tugu kod Lava nego situacija u kojoj su se uzaludno trudili oko nečeg ili nekog, a to im se ne priznaje i nisu ništa postigli. To ih dovodi u situaciju preispitivanje sebe i svojih sposobnosti, na što su osjetljivi. Tugu proživljavaju kroz očite ispade nervoze, bijesa i izbacivanje frustracije na drugih. Bit će osobito zahtjevni i gladni pažnje od bližnjih, dok će drugima djelovati kao kamen. Često u tuzi glume mučenike i žrtve.

Djevica

Pripadnici ovog znaka ne vole se osjećati kao teret nikome, a upravo se tako osjećaju u situaciji u kojoj su bespomoćni. Kod njih je osjećaj tuge začarani krug – izazove ju situacija na koju ne mogu utjecati niti je popraviti, a zatim su tužni jer su dopustili da ih to toliko pogodi. Tugu proživjavaju kroz usamljivanje od drugih, kompluzivnim ponašanjem koje je bijeg od problema – naprimjer pretjerano čišćenje, posvećivanje poslu, prejedanje, vježbanje…

Vaga

Brojne su stvari koje Vagu mogu privremeno rastužiti, ali oni se jednako tako brzo izvuku iz crnih misli. Problem su one situacije u kojima smatraju da su sami odgovorni, naprimjer jer su vjerovali pogrešnim ljudima, donijeli odluke srcem, a ne razumom itd. Tugu proživljavaju kroz opći osjećaj nestabilnosti, promjenjiva raspoloženja, osjećaj beznađa i krajnje usamljenosti. Sve to vrijeme sami sebe pokušavaju na silu “oraspoložiti”.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka oslanjaju se na one stvari koje znaju u životu, može se reći da na njih računaju. Ako daju sve od sebe u odnosu, na poslu, u porodici ili prema prijatelju, najteže im pada osjećaj da su iznevjereni ili im je nanesena nepravda. To je okidač njihove tuge, koji proživljavaju tako da imaju neprestanu potrebu pričati o tome. Osjećaj melankolije se može miješati i s paranojama, kao i osjećajem da im niko ne daje podršku.

Strijelac

Za pripadnike ovog znaka nema goreg da ih se lažno ili pogrešno optužuje, bilo da je riječ o nečemu što su navodno rekli, željeli ili misle. Iako će im to na prvu izazvati bijes, vrlo brzo će uslijediti tuga i osjećaj nevjerice da ih neko može takvima smatrati. Tugu proživljavaju kroz apatiju, veliku ozbiljnost, nemogućnost da im nešto odvuče misli, manjak tolerancije, gubitak optimizma za budućnost.

Jarac

Pripadnici ovog znaka su životni dramatičari koji ne vole osjećaj definiranosti, odnosno da nešto završava i ima svoj kraj. Pritom ih prvenstveno duboko rastužuju završeci ljubavnih odnosa, prijateljstva, gubici ljudi zbog smrti i bolesti. Od toga se oporavljaju nevjerovatno dugo, a tugu proživljavaju kroz pretjerano analiziranje, nesanicu, zamišljanje imaginarnih scenarija, histeričnu hiperaktivnost, kao i prisiljavanje sebe da nastave život jer ne mogu podnijeti patnju.

Vodolija

Pripadnici ovog znaka imaju osebujan način iskazivanja pažnje i ljubavi, a najviše ih može rastužiti ako onaj oko koga se trude to ne zna cijeniti. Tada im se čini da se s njima manipulira, da je druga strana nezahvalna i pravi ga ludim. Tugu proživljavaju kroz bijeg, izbjegavanje komunikacije, odvajanje od bližnjih, prividnu bezosjećajnost, osjećaj da ih niko ne razumije i nezainteresiranost za ikakve ozbiljnije odnose i teme.

Ribe

Kako su pripadnici ovog znaka veliki sanjari koji žele i vide ono najbolje u svemu, situacije u kojima se njihovi planovi i ideje raspadnu kao kule od karata oni osjećaju da gube tlo pod nogama. Tada sumnjaju u sebe i svoju sposobnost procjene, osjećaju kako su prenaivni za ovaj svijet. Tugu proživljavaju kroz plač, tjeskobu, depresivne misli, prisjećanje svega lošeg i dobrog – no to naprave tako temeljito da se doista očiste od tuge i dožive svojevrsno “prosvjetljenje”.