Šta prvo vidite na slici

test1

Pogledajte ovu sliku i recite iskreno šta ste prvo zapazili – bez mnogo razmišljanja i razgledanja, šta vam je prvo zapalo za oko?

Šta prvo vidite?

  1. Veliko lice
  2. Čovjek koji čita knjigu
  3. jabuke na drvetu

test2
1. Ako ste prvo uočili veliko lice preko čitave slike, vi imate naviku da u životu uvijek gledate širu sliku. Objektivna ste osoba i zbog toga vam često govore da ste bezosjećajni ili da nemata empatije, što nije istina. Odluke donosite tako što uvijek razmišljate nekoliko koraka unaprijed i ne oterećujete se previše sitnicama. Vama je cilj uvijek u glavi, jasno znate šta želite i stremite ka tome.

Najveća mana: Često zaboravljate da sitnice čine život i ne umijete da se opustite.

2. Ako je prva stvar koja vam je zapala za oko čovjek koji sjedi i čita knjigu, vi ste fokusirani na srž problema. Često umijete da budete pesimistični i da od malog problema napravite (u svojoj glavi) jako veliku stvar. Ipak, dobro vam ide rješavanje problema i super se pokazujete u kriznim situacijama jer se ne plašite sukoba i direktnih, bolnih rješenja.

Najveća mana: Ne umijete da se fokusirate na pozitivne stvari. U svakoj situaciji pronalazite negativno i pokušavate da ispravite krive Drine.

3. Ako ste prvo vidjeli jabuke na drvetu, vi ste nepopravljivi optimista. Obraćate pažnju na detalje i generalno ste čovjek koji bi mogao da prođe pored šumskog požara a da ga ni ne primijeti, jer sve vrijeme gleda letire kako lete i razmišljate kako su lijepi. Sreću vam bude najmanje sitnice, veseli ste po prirodi i uvijek ste ona osoba kojoj se svi prijatelji jadaju i traže savjet.

Najveća mana: Zbog tolike fokusiranosti na detalje, ne vidite širu sliku. Dobri ste u odnosu sa ljudima, ali ste loši u kriznim stuacijama.