Osvojite ga dopisivanjem

Šta smijete, a šta nikako ne smijete da pišete

mobitel – poruka

Držite se ovih savjeta i osvojite ga u prvih nekoliko poruka

APSOLUTNO DA

– Koristite poruke za organizaciju datuma i mjesta. Uvijek se možete vratiti na poruku kako biste provjerili mjesto ili datum dejta.

– Nazovite ga prije dejta kako biste bili sigurni na kojem se mjestu nalazite i u koliko sati. Ako ste se samo dopisivali, možete se osjećati ushićeno i biti uznemireni kada se napokon upoznate. Iskoristite brzi telefonski poziv kao “most” do dejta. Možete nazvati prije nego što ćete se sastati i reći da ćete kasniti nekoliko minuta. To vam daje priliku čuti njegov glas.

– Iskoristite poruke kako biste ga nasmijali. Poruke nisu za teške ili negativne teme. On bi trebao vidjeti vaše ime na ekranu i uživati u onome što imate za reći.

– Odgovorite na poruku kada želite. Ako ste na večeri s prijateljicama ili na sastanku, ne prekidajte da biste odgovorili na poruku, ali ako uživate u lijenjom poslijepodnevu, nemojte čekati tri sata samo kako biste izgledali zauzeto.

– Poruka za laku noć je važna jer to znači da misli na vas u najintimnijem trenutku dana. Ako poželite laku noć jedno drugome, to će vas zbližiti.

– Ne bojte se pozvati ga na spoj, ako on vas još nije. Iako vaše dopisivanje traje dugo i nije se odvažio pozvati vas na spoj, nemojte misliti da nije zainteresiran (ne bi vam slao poruke da nije!). Vjerovatno ne želi ispasti prezainteresovan. Ako ga želite ponovo vidjeti, recite mu! Cijeniće vašu iskrenost.

NEMOJTE NI SLUČAJNO

– Nemojte pisati ništa negativno. Ako ste imali loš dan, zadržite to za sebe. Poruka bi ga trebala nasmijati ili učiniti ga sretnim. Ako vam treba neki savjet ili podrška, pitajte ga licem u lice.

– Nemojte analizirati svaki zarez i svaki emotikon. Prije svega, momci obično ne razmišljaju toliko o tome što pišu i nema smisla tražiti značenje njegove poruke. Samo će vas frustrirati. Usredsredite se na dobar provod i sljedeći dejt.

– Nemojte postaviti puno pitanja u jednoj poruci jer to vrši pritisak na njegov odgovor. Kada god postavite pitanje, tražite ga da da više intimnosti, što vrši pritisak na njega, pa tako i na vaš odnos. Ponekad su pitanja u redu, ali pokušajte koristiti poruke za anegdote i šale.

– Nemojte pretjerivati sa emotikonima ili tačkicama jer ćete izgledati kao uzbuđena tinejdžerka. Smiješak služi kako biste osvijetlili zabavnu poruku, ali vam zapravo ne trebaju.