Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta zaista znače njegove poruke?

djevojka-poruke

Jesi li za njega više od prijateljice?

SMS poruka

Poruka broj 1: “Hej, šta ima?”

To je jedna od onih poruka, kojom on nevino ispituje situaciju, a ti se osjećaš obaveznom odgovoriti. To je zapravo prijateljski pozdrav ili blagi flert, kojim on želi vidjeti sviđa li se i on tebi.

Poruka broj 2: “Šta radiš večeraš?” ili “Imaš li kakvih planova za vikend?”

Zapravo ga zanima želiš li se vidjeti s njim, a ne da li planiraš maraton omiljene serije s prijateljicama. Reci mu istinu te na kraju ležerno dodaj “ti?”. To će ga natjerati da otkrije svoje planove.

Društvene mreže

Situacija broj 1: On lajka sve tvoje objave

Sviđaš mu se, ali s druge strane budi svjesna da neko prati svaki tvoj korak.

Situacija broj 2: On ne lajka ništa što ti objaviš

On pokušava biti suptilan, međutim kad tad će ti nešto komentirati, makar samo sa smajlićem. Ako mu nešto želiš dati do znanja, postavi mu neko pitanje na komentar. Zašto? Tako mu daješ prostora za započinjanje razgovora. Da te ne zanima, ignorirala bi ga, zar ne?

Poruka i društvene mreže

Situacija: Glupa pitanja

Na tvom se ekranu odjednom stvara njegova poruka: “Danas je bio lijep dan, zar ne?” To nam je trenutno prvo palo na pamet, ali tu spadaju sva ona pitanja za koja nisi sigurna zašto su ti postavljena. Kako otkrivaju sami dečki, to često šalju kada ne znaju kako tačno započeti razgovor, a ne žele iskoristiti otrcane fraze, kao što su “Hej, šta ima?” Odgovori ležerno te pričekaj njegov sljedeći korak. Odgovorila su mu, možda shvati sve odmah.