Šta žene žele, metroseksualca ili tradicionalnog muškarca?

men

Tražite li još uvijek ljubavnu partnericu po “svojoj mjeri”, postoje stvari koje morate znati prije samog seksa, a imaju ogroman uticaj hoće li do njega uopšte doći, te hoćete li započeti vezu.

Naime, poput muškaraca, i ženama je za seks važan fizički izgled, posebno visina, jače ruke i ramena, te snažna čeljust. No, i oni koji to nemaju, imaju šanse ako odašilju “muževne karakteristike” za kojima žene podsvjesno žude. Rezultati su to najnovine studije u kojoj je obrađeno preko 3.000 pripadnica ljepšeg spola.

Na pitanje bi li za partnera radije odabrale metroseksualca ili pak tradiconalnog muškarca, 79 posto njih odlučilo se za tradicionalnog.

– Žene žele nekog da brine o njima, pazi ih i mazi, no zna se postaviti, ima svoj stav, preuzima inicijativu u seksu – objašnjavaju istraživači.

Ukratko, žene žele kavaljera koji može biti macho kad i ako to poželi ili zahtijeva situacija, no on je definitivno više tradicionalan tip nego metroseksualac.

Evo koja su obilježja metro i tradicionalnih muškaraca prema ovoj studiji

Prehrana: 32 njih pazi na prehranu i često je na dijeti (metroseksualci), dok se 68 posto njih s time ne opterećuje (tradicionalni)

Popravci: Njih 28 posto ne radi osnovne popravke, primjerice mijenjanje gume na automobiliu (metroseksualci) dok 72 posto njih zna napravit većinu popravaka (tradicionalni)

Moda i stil: Njih 46 posto prati modu i trendove te pazi na izgled (metroseksualci), dok 54 posto njih ne zanima previše izgled i brzo se spremi za izlazak iz kuće (tradicionalni)

men and woman

Vježbanje, sport i forma: Njih 46 posto brinu o sebi i u dobroj su formi (metroseksualci), a 41 posto njih ne posvećuje posebnu pažnju svom tijelu i formi (tradicionalni). Njih 68 posto sport ne zanima pretjerano (metroseksualci), dok 32 posto njih zanima (tradicionalni)

Depilacija: Njih 38 posto brije prsa i druge dijelove tijela (metroseksualci), dok se 62 posto njih ne brije po tijelu (tradicionalni)

Ponašanje prema ženama: Njih 77 posto se trudi prema ženama ponašati kao kavaljer (tradicionalni), dok 23 posto njih ne mari za kavaljersko ponašanje (metroseksualci)

Stav prema životu: Njih 83 posto dijeli stavove i preuzima ponašanje odraslih muškaraca po primjeru starijih generacija (tradicionalni), dok 27 posto njih ne daju dojam odraslosti i zrelosti (metroseksualci)

Dominacija u seksu: Njih 14 posto vole da žena bude ta koja preuzima inicijativu u seksu (metroseksualci), dok 86 posto njih vole biti inicijatori, te imati pretežno dominantnu ulogu (tradicionalni).