Šta znače vaše najčešće noćne more

spavanje1333

Ian Wallace, psiholog i specijalist za snove, kaže da iako mislite da je ovo razdoblje kao stvoreno za strašne snove, to zapravo nije u potpunosti tačno.

„Nekako istodobno s Noći vještica, pomiče se i sat, što mijenja naše obrasce spavanja. S fragmentiranim spavanjem dolazi i lošija kvaliteta sna, tako da su velike šanse da ćemo doživjeti smetnje u snu“, rekao je Wallace i dodao da zastrašujuće teme koje prate Halloween mogu biti u našoj podsvijesti, ali ne postoji „izravna veza“ između sablasne sezone i noćnih mora.

Wallace je također govorio i o „zabludama“ da su noćne more i snovi odvojeni entiteti.

„Noćna mora je san koji je jednostavno emotivno strašniji. Snovi nisu tek protok slika, one su i tok emocija. Ljudi stvaraju noćne more kad se u pravom životu nose s nečim jako emotivnim. Tu je također i činjenica da se noćne more mogu svima dogoditi. Svi mi sami kreiramo naše snove i sve u njima“, kaže on.

Wallace objašnjava i da su dijelovi mozga uključeni u stvaranje snova i noćnih mora ventromedijalni prefontalni korteks mozga i limbički sustav.

A najčešće zajedničke noćne more koje proganjaju ljude su: gubljenje zuba i nemogućnost da se dođe do toaleta na vrijeme.

Ako sanjate da vas proganjaju…

„Biti progonjen znači da u pravom životu tragate za ciljem. To je obično noćna mora; banda juri za vama, a vi ne možete pobjeći, što znači da vas nešto progoni i u stvarnom životu te da ste suočeni s frustracijama i ne znate kako ih izbjeći.”

Ako sanjate da vam ispadaju zubi…

„Vaši zubi predstavljaju snagu i povjerenje. Pokazujete ih kada se smijete ili ste ljuti. Kad sanjate da vam oni ispadaju, to znači da u budnom stanju postoji neka situacija zbog koje gubite samopouzdanje, kao u snovima zube. Najbolja stvar koju možete učiniti jest da se počnete ponašati samouvjereno u stvarnosti, jer jer ćete se na taj način i početi osjećati samouvjerenije.”

Ako sanjate wc, a njega nema na vidiku…

„Potreba za odlaskom na zahod predstavlja mogućnost da se pobrinete za svoje potrebe. To je simbolično za ljude koji se više brinu za druge nego za sebe. Najbolji način da se brinute za druge jest da se prvo pobrinute za sebe“, piše Independent.