Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Starac živi sam u zoni Černobila: Živ sam jer nisam otišao

ivan223

Ivan Šamjanok (90) živi u selu Tulgovići u Bjelorusiji koje se nalazi na rubu zabranjene zone Černobila . Kaže da je tajna njegove dugovječnosti upravo u činjenici što oni nije otišao. Tvrdi da su svi koji su pobjegli, odavno umrli. Ivan nikada nije napustio rodno mjesto u blizini granice s Ukrajinom kontaminirano poslije nuklearne katastrofe u Černobilu. Kaže kako on i supruga posljedice radijacije nikada nisu osjetili.

ivan1111

– Sve je u redu. Nedavno je ovdje bio ljekar i pregledao me. Rekao je da je sa mnom sve u redu – kaže Ivan. Kaže kako su u selu živjeli njegova sestra i njen muž, ali oni su otišli i ubrzo nakon toga umrli.

ivan222

– Mislim da je to zbog stresa. No ja od stresa ne patim. Pomalo radim u vrtu, nekada zapjevam i nikada nikamo ne žurim – kaže Ivan.

ivan3333

Žena mu je nedavno umrla, a djeca su se odselila. U selu žive samo Ivan i njegov nećak. No nećak živi na sasvim suprotnom dijelu. Ivan ustaje u šest sati, doručkuje, a onda nahrani psa i druge životinje. Uzgaja i jede hranu iz svog vrta, drži kokoši, svinje i krave, piše Daily Mail.