Život i zdravlje

Kathy Kehoe

Starica lopatom ubila kobru: Nisam smjela dozvoliti da umakne

27/06/2019

Novinarima je rekla da je najprije primijetila tačku na zmijinom tijelu

Sedamdesettrogodišnja Kathy Kehoe iz mjesta Fairless Hills blizu Philadelphije lopatom je ubila kobru koju je otkrila u vrtu stambene četvrti u kojoj živi.

Američki mediji pišu da je riječ o istoj četvrti u kojoj je u martu ove godine policija iz jednog od stanova izvukla 20 otrovnih zmija, no gradske vlasti još uvijek ne znaju je li ubijena kobra ‘stigla’ iz istoga stana.

Starici je pažnju privuklo uznemireno glasanje ptica ispred njenog stana, a kad je bolje pogledala ugledala je zmiju dugačku oko metra i pol.

Gospođa Kehoe novinarima je rekla da je najprije primijetila tačku na zmijinom tijelu, karakterističnu za kobre, nakon čega je bez puno razmišljanja zgrabila lopatu i njom pritisnula gmazov rep.

Zmija se potom izvila prema gore i raširila, što je za Kathy definitivno bio znak da je riječ o kobri.

“Znala sam da je moram odmah ubiti, ali i da je to što kanim učiniti vrlo opasno. Jednostavno sam tako reagirala. Pomislila sam na djecu i ostale stanovnike ove zajednice i samoj sebi rekla da joj ne smijem dopustiti da umakne”, kazala je odvažna bakica novinarima.

Lokalni policajci pozvali su stanovnike gradića da ih, u slučaju da primijete zmije, radije nazovu telefonom i puste stručnjake da riješe problem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.