“Što su skuplje flaše za stolom, to su jeftinije djevojke oko njega”

splavovi-680×430

Razočarani student Filozofskog fakulteta iz Sarajeva, na svom Facebook profilu je napisao status kojim na svojevrstan način izražava bunt protiv današnjeg stanja u društvu.

Posebno se osvrnuo na muško-ženske odnose. Njegov status, kojeg su prenijeli brojni portali regionu, prenosimo u cjelosti.

Odlučio sam se da napišem ovaj post nakon dužeg vremena.

Danas se svašta nažalost naziva djevojkom. Što si finiji i ljepše se odnosiš prema njoj ona te sve više odbacuje od sebe.

I sam saam doživio mnogo neugodnih situacija. Svaka djevojka sa kojom sam se “kontao” ili bio u vezi ostavljala me uz izlike “ti si fin, osoba si za braka, dosadno je sada da mladi budemo skupa bolje kad dođe vrijeme za udaje”, ja sam to shvatio u ovom smislu: “ti si fin meni treba neko da sa njim sve preživim, da se provodim, da me proba cijelu a onda kad se uozbiljim i pređe preko mene pola grada treba mi neki fin za braka”.

[yuzo_related]

Jadno, žalosno. Mnoge postavljaju na Facebooku statuse: “Nema finih momaka”, “Fini ne postoje”, “Mnogi gledaju samo izgled”, čim vidim status tog tipa odmah djevojku koja je objavila status brišem iz prijatelja.

Te koje kukakju i svašta pišu vozikaju se okolo sa klošarima, papcima, seljačinama koji ih psihički i fizički zlostavljaju ali one ipak ostaju sa njima u vezi jer ih “vole”.

Ni jedna ne cijeni finoću, ni jedna ne želi ići u pozorišta ili kina već žele da se provode po Kiborgu, Downtownu i ostalim mjestima do jutra i da se opijaju u alkoholu. Neko će reći tražiš na pogrešnim mjestima, ali to nije tačno!

Džamija, biblioteka, park, stadion, kafić, noćni klub…. Sve su to mjesta na kojima sam “tražio neku normalnu” ali je nema. Priđeš im uživo sa cijeljem da se upoznaš, kukaju kako momci ne prilaze, a onda se zadesi danas takozvano isfuravanje, mmm-kaju samo, glumataju nešto, ne znaju ni ćao reći, tako da svaki momak doživi poniženje.

Prilazio sam i “lijepim” i “ružnim” djevojkama, i onim nepopularnim u društvu ali isto se dešava, sve je to isto u dva grama. Jedno pišu a drugo rade. U životu sam do sada naučio da što su vam skuplje flaše za stolom to su jeftinije djevojke oko vas.

Djevojka treba da bude sinergija ljepote, softificiranosti i stila, da bude obrazovana, da voli, da joj ne smeta pažnja. Bolje je biti sam nego dati srce i dušu osobi koja to ne zna cijeniti, koja ti možda ni priliku neće dati, a ako ti da priliku samo će te šutnuti. Da vam Emir nešto kaže, možda sam ja rođen u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu, a možda današnje djevojke ne cijene prave stvari!