Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stručnjaci otkrili kada je najbolje vrijeme za seks

par ljubav111

Dok generalno muškarci preferiraju jutarnji seks, a većina bi žena klasificirale sebe kao večernje tipove – dogovor se nalazi negdje na pola puta. Tako barem tvrdi endokrinologinja Alissa Viti, prema kojoj je idealno vrijeme za vođenje ljubavi oko 15 sati, piše Daily Mail.

To je doba savršen kompromis za oba spola u kojem će oboje uživati, a to potkrepljuje hormonalnim dokazima.

Nakon prolaska podneva, u ženskom se tijelu povećava razina hormona kortizola, koji stimulira osjećaj budnosti i daje im energičnost. S druge strane, poslijepodne se muškarcima povećava razina hormona estrogena u krvi, što ih čini “emocionalno prisutnijima” tijekom seksa.

Također, Viti tvrdi kako je najbolje vrijeme za seks 10-ak dana nakon ovulacije žene, jer tada žene osjećaju velik skok estrogena i testosterona koji uzrokuje i velik porast seksualne želje.
Na nesreću brojnih parova, u to doba su još na poslu, zbog čega je potrebno maksimalno iskoristiti slobodne dane i rezervirati termin za malo ljubavi među partnerima.

S druge strane, ako planirate dijete, tada je idealno vrijeme za seks rano ujutro, pokazalo je istraživanje talijanskog Sveučilišta Modena.