Život i zdravlje

Stručnjaci otkrili koje je najbolje vrijeme za seks

20/10/2018

Nakon treninga, svima nam je na umu samo doći kući, no umjesto odmora, možda je dobra ideja – družiti se s partnerom.

I pritom mislimo na seks jer on poslije vježbanja ima mnoge prednosti.

Poslije treninga već se osjećate kao da ste na vrhu svijeta, pa zašto ne biste još više pojačali taj osjećaj?

Donosimo nekoliko razloga zašto biste se trebali seksati nakon vježbanja i odrađenog treninga.

Uzbuđenje je veće

Istraživanja su pokazala da vježbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje, tvrdi Aline Zoldbrod, seksualna terapeutkinja koja to objašnjava povećanom cirkulacijom koja se razvija tokom vježbanja, a ona utječe na povećani protok krvi u vagini i u klitorisu, prenosi Health. Istraživanja su pokazala da 20 minuta vježbanja može pripremiti tijelo žene za seksualna uzbuđenja pa će tokom seksa njezino tijelo intenzivnije reagirati.

Osjećat ćete se atraktivnije

Za seks je jako bitna slika kakvu osoba ima o sebi. Istraživanje časopisa Sexual Medicine iz 2016. godine pokazalo je da one žene koje nisu jako zadovoljne svojim tijelom, pokazuju i manju želju za seksom i uzbuđenje tokom istog. Ključ je prilikom vježbanja naći vježbe zbog kojih se osjećate bolje i atraktivnije, a time si povećati i samopouzdanje.

Orgazmi će vam biti bolji

Bez obzira na to radi li se o jogi ili dizanju tegova, svaka fizička aktivnost pomaže smanjiti tenzije i povećava razinu endorfina. Zahvaljujući tome, tijelo se opušta, a osoba postaje svježija i veselija, što vodi prema boljem orgazmu.

Postat ćete bliskiji s partnerom

Osim što s partnerom provodite vrijeme u kinu, restoranu ili pred televizorom, zašto ne biste zajedno i vježbali? To može biti izrazito zabavno, a može poslužiti i kao predigra za seks. Istraživanja su pokazala da su parovi koji zajedno sudjeluju u uzbudljivim aktivnostima zadovoljniji i u krevetu. Terapeutkinja je rekla:

– Kad dijelite iskustva s partnerom, to je uvijek plus, a u osobi raste želja za seksom nakon vježbanja.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.