Studentica se naglo udebljala 45 kilograma zbog tumora na mozgu

lizzie222

 Lizzie Denison-Ward je 20-godišnja djevojka iz Velike Britanije koja nikako nije mogla shvatiti zašto se konstantno deblja iako pazi na prehranu i broji kalorije. Dnevno je u sebe unosila oko hiljadu kalorija, ali ipak je sa 57 kilograma došla na vrtoglavih 102. Udebljala se 45 kilograma. Očajno je obilazila ljekare koji ju je uvjeravali kako se mora zdravije hraniti i tako ubrzati metabolizam. Međutim, ona je osjećala kako nešto nije uredu i bila je uporna.

Proučavala je svoje simptome na internetu pa sama platila magnetsku rezonancu mozga oko 1.700 funti. Otkrili su tumor na na mozgu koji je pritiskao hipofizu što je uzrokovalo hormonalnu neravnotežu u tijelu i drastično usporavanje metabolizma, a time i nenormalno skladištenje masnoće, a time i nakupljanje kilograma.

lizzie3333

Tumor je bio velik četiri milimetra i nedavno su joj ga uklonili. Odmah je počela gubiti na težini. Da nije sama istražila što joj se događa, tumor bi rastao i mogao ju je, kazali su liječnici, stajati života.

– U početku sam vjerovala ljekarima, ali kasnije sam shvatila da nisu u pravu i kako sa mnom nešto nije uredu jer sam oduvijek bila mršava. U početku s prvih nekoliko kilograma nisam bila zabrinuta jer sam se lagano zaoblila i prijatelji su mi govorili kako mi to dobro stoji. Ali, nastavila sam dobivati kilograme i nikako to nisam mogla zaustaviti. I moja mama se zabrinula. Odlazila sam ljekaru više puta, vadili su mi krv, ali nisu mogli reći što nije uredu. Bila sam frustrirana – ispričala je ova studentica koja se dobro oporavlja od operacije, piše Daily Mail.

Tumor koji je rastao na njenom mozgu stvarao je pritisak na hipofizu, endokrinu žlijezdu zaduženu za proizvodnju hormona, a koja se nalazi s donje strane mozga. Zbog toga je izlučivala puno kortizola, hormona stresa koji uzrokuje nakupljanje masnoće u tijelu. Osim toga uzrokuje stanjivanje kože, pojavu strija, slabljenje kostiju i mišića te smanjivanje seksualne želje.