Stvari koje čine muškarca seksepilnim

muskarac-zena

Prva stvar koju žene uoče na muškarcu nije njegov novčanik ili automobil koji vozi, već stav. Ovo je sedam stvari koje čine muškarca seksepilnim, tvrde žene.

Snaga
Htjele to priznati ili ne, žene će zadiviti snaga muškarca na onaj biološki način – potaknut će ideju kako bi mogao zaštititi nju i potencijalnu porodicu. Nije samo stvar u isklesanim mišićima, već bilo kojoj radnji koja odaje neku vrstu snage.

Stav
Samopouzdanje je ključni faktor privlačnosti, jer ako neko ima loše mišljenje o sebi – kako će ga drugi doživjeti. Muškarac koji je svjestan svojih vrlina i mana, zna kako se ophoditi s ljudima i ostaviti dobar dojam je trenutno seksi.

Ranjivost
Za razliku od snage i stava, koje bi prije pripisali osobinama tzv. alfa muškarca, ranjivost je onaj dio koji žena u muškarcu traži za sebe, odnosno kako zamišlja da bi osjećajno i uviđajno tretirao nju. Muškarac koji voli djecu, životinje i ljude je neko ko ima osjećaje i ne srami ih se pokazati.

Humor
Ova stavka je izuzetno privlačna jer ujedno odaje inteligenciju, opuštenost i samopouzdanje. Muškarac koji zna nasmijati ljude oko sebe daje viziju kako bi mogao ženu koju voli nasmijavati kroz život, posebno u onim crnim trenucima.

Sposobnost
Niko nije sposoban za sve, međutim muškarac koji je sposoban i razumije se u više stvari svakako je neko tko djeluje privlačno. Faktor seksipila je to što bi se žena na njega mogla osloniti, ali i računati.

Inicijativa
Muškarac kojem nije neugodno udijeliti kompliment, poslati poruku, vragolasto se nasmiješiti, strastveno je poljubiti – je onaj ko zna preuzeti inicijativu, što uvijek djeluje privlačno jer također odaje samopouzdanje bez straha od odbijanja.

Poželjnost
Htjele to priznati ili ne, ženama je seksi muškarac kojeg i druge žene žele – a on je izabrao samo nju. To potvrđuje njegove kvalitete, a stvara i dozu takmičarskog duha koja može biti uzbudljiva.