stručnjaci savjetuju

Stvari koje nikako ne biste trebali trebali raditi prije seksa

zena ljubav

S vremena na vrijeme, dešava se da tokom seksa stvari baš i “ne klize” onako glatko koliko biste vi to htjeli

Izbjegavajte tešku hranu prije seksa

Hrana koja se teško vari i koja je previše začinjene ne bi trebalo da se nađe na vašem jelovniku prije seksualnog odnosa, jer može da izazove nadimanje, gasove i da vas uspava. Začinjena, masna i slatka hrane može uticati na funkcionisanje mozga i na taj način će usporiti vaše tijelo, piše Cosmopolitan.

Ograničite unos alkohola na maksimalno dva pića

Iako alkohol može da razbudi vašu strast i podigne samopouzdanje, njegovi efekti na duge staze su pogubni po vaš seksualni život. Više od nekoliko čaša dnevno može da izazove teškoće prlikom postizanja erekcije i da pospiješi suhoću genitalne regije vaše partnerke.

Također, ljudi su pod dejstvom alkohola skloniji rizičnom seksualnom ponašanju i zaboravljanju kontracepcije.

Fokusirajte se na seks, zaboravite na izgled

Možda se brinete da li će primjetiti vaš stomačić ili da li će biti zadovoljna veličinom vašeg penisa, ali vjerujte nam da će vam razmišljanje o tome samo pokvariti užitak, jer nećete biti fokusirani na seks i nećete biti dovoljno opušteni.

Ne zaboravite lubrikant

S vremena na vrijeme, dešava se da tokom seksa stvari baš i “ne klize” onako glatko koliko biste vi to htjeli. Stoga nije na odmet da uvijek pri ruci imate lubrikant, koji će vam pomoći da uživate u toku seksa.

Ginekolog Cheryl Iglesia je za časopis The Huffington Post objasnila da postoji više vrsta lubrikanata, ali da su najbolji oni na bazi vode i silikona. Lubrikanti na bazi vode su veoma prijatni i povećavaju užitak, a lubrikanti na bazi silikona su višenamjenski i duže traju.

Ne zaboravite da idete u WC (prije i poslije)

Odlazak u toalet prije seksa vam može pomoći da izbacite moguće bakterije koje su se namnožile u mokraćnom kanalu. Iako puna bešika može nekima da poveća uživanje, nekad može da izazove nelagodnu situaciju.

Znamo da nekad seks ne traje dovoljno dugo da možete piškiti i prije i poslije, ali ako možete, uradite to. Ovako ćete, opet, urinom sprati zaostale bakterije koje su mogle da prodru u uretru u toku odnosa.