Jednostavno

Super trikovi kako se riješiti korova koji raste između pločica

korova
Foto: Unsplash
Ilustracija

Nije iznenađujuće da je alkoholni ocat popularno prirodno sredstvo protiv korova. Nekoliko dana zaredom polijte korov alkoholnim octom. Prvo će se smežurati, a onda posmeđiti i uvenuti

Kad smo prvi put učili o biljkama u školi, činile su se tako jednostavne: pobrinite se da imaju pravu količinu zemlje, sunčeve svjetlosti i vode i one će rasti. Tad smo saznali da je to malo kompliciranije od toga, a mnogi različiti faktori određuju hoće li, gdje, kako i koliko biljka rasti.

Ali, kao što većina novih vrtlara u jednom ili drugom trenutku otkrije, postoje situacije u kojima sve radite kako treba, a bez obzira na sve, ne možete natjerati biljku da izraste, pišu 24sata.hr.

A onda, na drugu stranu, postoje korovi koji nekako rastu kroz najmanje pukotine među vanjskim pločicama, ili između cigli, i usprkos svemu uspijevaju napredovati i širiti se.

Evo nekoliko načina da se riješite neželjenog korova:

Prvo iščupajte sve što možete

Bez obzira na to za koju metodu se odlučite, možda ćete htjeti započeti s čupanjem barem dijela postojećeg korova – posebno onog razgranatog.

Ocat

Nije iznenađujuće da je alkoholni ocat popularno prirodno sredstvo protiv korova. Nekoliko dana zaredom polijte korov s alkoholnim octom. Prvo će se smežurati, a onda posmeđiti i uvenuti.

So

Postupak je isti kao s octom, osim što ćete umjesto octa prekriti korov slojem soli. Lifehacker savjetuje da napravite otopinu koja sadrži tri dijela vode na jedan dio soli i poprskajte je po korovu. Sol bi vam trebala biti zadnja opcija jer prodire duboko u zemlju i na tom mjestu neće više ništa rasti.

Kukuruzna krupica

Ako vam korov još nije niknuo, možete ga držati podalje tako što ćete rasipati kukuruznu krupicu duž pukotina gdje obično raste.

Soda bikarbona

Najprije zalijte korov vrtnim crijevom. Zatim ga pospite debelim slojem sode bikarbone. Ovo također djeluje i kao preventivna mjera prije nego što korov počne probijati između pločica ili u pukotinama.