Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svaki put bi mi slučajno “okrznuo” stražnjicu ili grudi, ali neće više

zlostavljanje

Seksualno zlostavljanje na poslu, vruća je tema posljednje vrijeme, kampanja na društvenim mrežama #metoo krenula je iz Hollywooda i s poznatim imenima glumica i glumaca.

Sada i one anonimne žene koje ne rade tako glamurozne poslove i ne zarađuju milione dižu glas. Jedna od njih je i korisnica Reddita ThankCod, koja je objavila kako je već duže vrijeme seksualno uznemirava jedan kolega. Njegovom “nehajnom šlatanju” stala je na kraj. Saznala je da nije jedina koju je dirao na poslu, a nakon svega, dobio je otkaz.

– Tip na poslu se stalno zalijetao u mene. Okrznuo bi se o moju guzu ili bi mi slučajno dotakao grudi. To se stalno ponavljalo, a on se pravio nevin. Uvijek bi prolazio kraj mene bez ikakvog kontakta očima. Danas se osokolio i doslovno me uštipnuo za guzu. Osjećala sam se totalno jadno i kao da mi niko neće vjerovati, tada me nešto spopalo.

Prišla sam mu, okrenula sam svoju pozadinu tačno kraj njegove ruke i glasno, najglasnije sam prdnula. Odurno je, znam. Ali ako ću se ja osjećati odurno zbog njega i njegovog prisvajanja moje guze – i on će se osjećati odurno zbog mene i posjedovanja njegove ruke.

Potpuno je pošizio, a onda sam i ja poludjela. Ne samo da više nikad neće seksualno gledati moju stražnjicu, nego je ta prdara zauvijek obilježila njegovu ruku.

Šef je od drugih ljudi načuo da se nešto događa i oboje nas je pozvao na razgovor. Saznala sam da sam jedna od pet kojoj je to radio. Rekao je da sam namjerno prdnula na njega, što sam znala da će ga izbezumiti (ja sam rekla da je bilo slučajno). Kada je on mene uštipnuo to je bila “šala”.

Čim je to rekao, šef me poslao van iz ureda. Kolega trenutno čisti svoje stvari sa stola. Je*i se Ted, napisala je žena.

Njena objava naišla je na brojnu podršku, oduševljeni su time koliko je pametna njena zamka bila. No drugi su tužni što se uopće našla u takvoj situaciji.

“Urnebesno je i pametno, ali i tužno što je toliko daleko morala ići kako bi odraslog muškarca naučila što ne smije raditi. Kao da nikada nije odrastao, kao kad dijete treba naučiti lekciji”, napisao je jedan komentator.