Život i zdravlje

Svako jutro se budi misleći da je 15. oktobar 2014.

11/09/2015

Britanka Nikki Pegram (28) budi se svako jutro vjerujući da je 15. oktobar 2014. godine. Tog dana je glavom udarila o metalni stub i od tada njen mozak više ne pamti i ne stvara nova sjećanja. Sve prije tog kobnog dana pamti.

Upravo tog 15. oktobra stajala je pred ulazom u bolnicu u kojoj je trebalo da operiše koljeno, okliznula se, pala i udarila glavom o metalni stub. Dva sata nije dolazila svijesti.

nikki1111

Od tada joj kraj uzglavlja stoji dnevnik na kojem piše “Pročitaj čim se probudiš”. Ona to i učini, ali poslije toga nastaju tajac i šok jer ništa ne može da je razuvjeri da tog dana nije 15. oktobar 2014.

Iako je u dnevniku sama sebi objasnila i napisala šta joj je, šta joj se dešava i da se sutra ujutru ponovo neće ničeg sjećati, i dalje je u nevjerici, a tada objašnjavanje preuzima njen suprug Chris Johnston (40).

Iz jutra u jutro on sa puno strpljenja radi isto, objašnjava šta joj se dogodilo, da više ne može da zapamti prethodni dan na šta mu ona i dalje u govori da prestane da se šali s njom. Nikki potom počinje da plače, da se ljuti, da govori da sve to nije istina, a onda ponovo uzima dnevnik u ruke i doslovno iščitava svoj život – dan po dan, stranicu po stranicu. Neki put bude toliko van sebe i u šoku da joj treba mnogo da se smiri. Jutro joj pada najteže jer shvata kako njen život u stvari izgleda, da više nema posao koji je obožavala kao i da joj sin raste pred očima, a ona se toga čak i ne sjeća.

nikki222

Svakog dana iznova se iznenadi koliko joj je sin porastao, jer ga ona pamti baš onakvog kakav je bio 15. oktobra 2014.

– Ne sjećam se ničeg, ni Božića, ni rođendana, ni ljetovanja s mojim sinom Freddiejem (4). Vodim ga u obdanište, a ne znam ni ko mu je učiteljica ni u kojoj je učionici. To je tako teško i veoma zastrašujuće jer se to ponavlja svaki dan. Najtužnije od svega jeste što tokom dana shvatam da se sutra ujutru više ničeg neću sjećati, kaže Nikki objašnjavajući da je obožavala svoj posao, a sad živi od veoma male pomoći za nezaposlene, a ne hendikepirane jer ju je država proglasila radno sposobnom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.