Svećenik protiv nastupa Dine Merlina u Dubrovniku: Plaćate čovjeka koji je ubijao Hrvate

svecenik

Penzionisani svećenik Ivica Sinanović na svom je Facebook profilu objavio sramotan status oko dočeka Nove godine na Stradunu, na kojem će Dubrovčane zabavljati jedna od najvećih regijskih zvijezda Dino Merlin.

U svojoj je objavi Sinanović napisao kako mu je “žao što će Dubrovčane zabavljati pjevač iz Bosne”, a njegovo pjevanje usporedio s, kako on kaže, “zavijanjem hodže s džamije”.

„Dragi moji Dubrovčani! Žalim i duša mi žalosna kada čujem da vas u Novu godinu uvodi pjevač iz Bosne, Dino Merlin! Kada već plaćate velike novce čovjeku kojeg uopće ne poznajete, mogli ste ugostiti neku hrvatsku glazbenu zvijezdu, a ovako plaćate čovjeka koji je ubijao i borio se protiv Hrvata! Njegovo zavijanje je slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari,“ objavio je Sinanović.

Sinanović, sudeći prema njegovim objavama na društvenim mrežama, voli hrvatske grbove, ali ne one službene, nego one na kojima je prvo polje bijelo, gaji simpatije prema HOS-u i dolazi iz Bosne i Hercegovine pa je nejasno zašto mu smeta izvođač koji potječe iz iste zemlje kao i on sam.