Život i zdravlje

potvrdila kraljevska palata

Švedski princ i princeza testirani pozitivno na korona virus

26/11/2020

Princ, koji je u 41. godini, vjenčao je Sofiju Hellqvist, kojoj je sada 35 godina, u junu 2015. Par ima dvoje djece, princa Alexandera i princa Gabriela

Švedski princ Carl Philip, koji je peti u liniji naslijeđivanja, i njegova supruga princeza Sofia, testirani su pozitivno na koronavirus, saopćila je u četvrtak švedska kraljevska palata, dodajući da oni imaju “blaže simptome gripe” ali da se osjećaju dobro, s obzirom na okolnosti.

Princ, sin švedskog kralja Carla XVI Gustafa, i njegova supruga, u kućnom su karantinu s njihovo dvoje djece, saopćila je palata.

Kraljica Silvia, rođena u Austriji, njihova najstarija kćerka, princeza Victoria i princ Daniel, iz predostrožnosti će biti testirani, navodi palata u saopćenju. Kraljevska porodica okupila se radi sutrašnje sahrane Walthera Sommerlatha, Silvijinog brata u Švedskoj, izjavila je glasnogovornica palate Margareta Thorgren za dnevne novine Aftonbladet.

Princ, koji je u 41. godini, vjenčao je Sofiju Hellqvist, kojoj je sada 35 godina, u junu 2015. Par ima dvoje djece, princa Alexandera i princa Gabriela.

Kralj Carl Gustaf švedski je šef države, ali su njegove dužnosti ceremonijalne i nema nikakvih političkih ovlasti, prenosi AP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.