Život i zdravlje

Svi “poludjeli” za kolačem od tri sastojka

28/07/2015

Recept za japanski kolač od tri sastojka po svemu sudeći je pravi pogodak.

Video koji je objavljen 2013. godine i u kom je objašnjen postupak njegovog pravljenja privukao je tada veliku pažnju ljubitelja poslastica koje se brzo spremaju, a sada se opet proširio društvenim mrežama. Ako se i vama jede nešto niskokalorično, a slatko, možete ga isprobati.

Sastojci za japanski sufle kolač od sira

Broj porcija: 6

(230 kcal po porciji)

Neophodna oprema: okrugla modla za kolače od 15 cm, električni mikser

Sastojci:

3 jaja
120 g bijele ili crne čokolade
120 g omekšalog krem sira

Uputstvo:

Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa.

Stavite čokoladu u veliku metalnu činiju, a zatim je otopite na pari iznad šerpe sa ključalom vodom. Dodajte u čokoladu krem sir i dobro umiješajte. Sklonite smjesu s pare i umiješajte tri žumanca.

U velikoj činiji umutite tri bjelanca u čvrst snijeg.

Dodajte trećinu snijega u smjesu od krem sira i pažljivo umiješajte špatulom. Zatim ponovite postupak još dva puta dok ne umiješate sav snijeg.

Namažite uljem ili puterom papir za pečenje i obložite modlu za kolače. Sipajte smjesu za kolač u modlu i nekoliko puta je lagano lupnite po kuhinjskom pultu, kako bi balončići vazduha izašli iz smjese.

Stavite modlu na tepsiju u koju ste prethodno sipali vrelu vodu. Pecite na 170 stepeni 15 minuta, zatim još 15 na 160 stepeni, a zatim isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.

Kad je kolač gotov, pustite da se dobro ohladi prije nego što ga nasiječete. Možete ga posuti i prah šećerom.

Komentari

1 Comment

  1. tea

    31/07/2015 at 16:11

    katastrofa od kolača .

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.