Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Testirano i na majmunima: Žene jednu stvar ne smiju uskraćivati muškarcima

zene muskarci

Istraživanja koja su sprovedena u Njemačkoj pokazala su da je za zdravlje muškarca veoma važno da uvečer često izlazi sa svojim drugovima.

Ovo istraživanje sigurno se neće svidjeti suprugama i devojkama, ali nauka je pokazala da svaki muškarac mora da ima makar jednom sedmično dobar izlazak sa svojim najboljim prijateljima.

Po istraživanju, “muška” priča snažnijem spolu smanjuje nivo stresa, više nego noćni izlazak sa partnericom ili vrijeme provedeno sa porodicom.

Studija je pokazala da se muškarci širom planete sa pravom žale ponekad, a da su, ukoliko im je dozvoljena gorepomenuta akcija, manje anksiozni.

Naučnici sa Univerziteta u Gottingenu su ovo istraživanje prvo pokrenuli na majmunima koji su pokazali ponašanja i navike slične ljudskim. Ono je pokazalo da te životinje mnogo više stresa imaju kada su sa porodicom ili partnericom nego kada su u društvu ostalih mužjaka.

Jedino zbog čega bi se mužjaci potukli jeste zbog ženki, ali u svakom drugom slučaju su prijateljski nastrojeni i žele da podijele to što imaju, naglasio je Christopher Young sa Univerziteta u Gottingenu.