Kina

Tigar uhvaćen nakon što je napao ženu u selu

tigar (1)

Ovaj divlji sibirski tigar je zdrav mužjak star dvije do tri godine i težak 225 kilograma

Kineska policija i zvaničnici šumarske službe uhvatili su poslije višesatnog lova tigra koji je na sjeveru zemlje napao ženu u jednom selu i oštetio automobil, javili su danas državni mediji.

Žena iz sela Linhu, u provinciji Heilongjiang, koja se graniči sa Rusijom, poslata je u bolnicu na operaciju i u stabilnom je stanju nakon što ju je velika mačka napala u petak.

Ovaj divlji sibirski tigar je zdrav mužjak star dvije do tri godine i težak 225 kilograma, rekli su lokalni zvaničnici, prenijela je Xinhua.

Životinja će biti zadržana 45 dana na posmatranju i u svrhu karantina.

Na snimku koji je emitovala stanica CGTN vidi se kako tigar trči i obara ženu na putu, a potom nastavlja dalje. Dron je pratio životinju dok se kretala preko jednog imanja.

Tigar je potom razbio prozor na jednom automobilu dok su ljudi u vozilu pokušavali da umaknu. Niko od njih nije povrijeđen.

Sibirski tigar, poznat i kao amurski tigar, je veoma ugrožena životinjska vrsta i preostalo ih je samo nekoliko stotina. Dvadesetak ovih životinja povremeno se mogu vidjeti u sjeveroistočnim kineskim provincijama, navodi se u podacima Svjetskog fonda za prirodu.