Život i zdravlje

Tinejdžerki iz želuca izvadili 1,5 metara dug snop dlaka

25/06/2015

Hirurzi u Indiji uklonili su 1,5 metara dug snop dlaka iz želuca jedne tinejdžerke koja je bila toliko bolesna da je jedva mogla progutati malo vode.

Kavita Kumari (15) gutala je dlake proteklih godinu dana. Njena ovisnost u početku nije bila toliko dramatična dok je jela sopstvenu kosu, ali je počela tražiti dlake svuda i jesti ih. Čak je i kolegicama u školi čupala kosu s glave i jela je.

kavita123

U međuvremenu je izgubila interes za hranu tako da su je hranili na silu, a žalila se na bolove u trbuhu i slabost.

Kada je dospjela u bolnicu u Uttar Pradeshu, ljekari su u njenom želucu otkrili čvrstu masu dugu 1,5 metar. Osim toga, imala je lezije u želucu i tankom crijevu.

kavita33333

Dr Bahadur Sidharth je kazao da nije očekivao da će snop dlaka biti toliko dug i da se prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri susreo s nečim takvim. Otkriveno je i da Kavita ima Rapunzel sindrom, koji je psihološke prirode i zbog kojeg je imala potrebu da jede dlake.

Nakon što su joj izvadili dlake iz želuca, Kavita se oporavlja u bolnici i uskoro će moći ponovo jesti.

– Bila je toliko slaba da smo mislili da neće preživjeti još jedan dan. Nismo znali da jede kosu, iako je u nekoliko navrata i meni znala iščupati nekoliko dlaka, ali sam mislila da to radi iz zezancije. Kad je prestala pravilno jesti i počela se žaliti na bolove u trbuhu tada smo se ozbiljno zabrinuli. Zahvalna sam ljekarima što su joj spasili život, kazala je njena majka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.