Život i zdravlje

mlađi brat

Titov unuk rijetko se pojavljuje u javnosti, sestra mu čestitala 46. rođendan

17/04/2019

Sa sestrom je veoma blizak, a ona je na društvenim mrežama znala dijeliti neke njihove zajedničke uspomene

Saša Broz na Instagramu posvetila je objavu svom mlađem bratu Andreju kojeg ovdašnja javnost nema priliku često vidjeti.

“Sretan rođendan, Andrej i zapamti da imaš najbolju sestru na svijetu! Volim te”, napisala je Saša uz nekoliko njihovih zajedničkih fotografija.

Otkrila je i da je Titov unuk proslavio 46. rođendan, te da su se zajedno družili na zagrebačkom Britancu.

Inače, Andrej je diplomirao na jednom univerzitetu u Moskvi te radi kao konsultant. Za razliku od starije sestre Saše, Andrej je veoma malo poznat u javnosti, te čuva svoju privatnost za sebe.

Sa sestrom je veoma blizak, a ona je na društvenim mrežama znala dijeliti neke njihove zajedničke uspomene iz djetinjstva pa je tako jednom otkrila što su poklonili Josipu Brozu Titu za Novu godinu 1978. godinu.

“…ovu fotografiju brat i ja poklonili smo djedu 78-e za Novu godinu. Bio je u velikom staklenom ramu kojeg je mater dovukla iz Italije. Držao ju je na svom radnom stolu u kabinetu na Brijunima. Početkom 90-tih je nestala. Odnosno kod nekoga je “u posudbi”. Nadam se da poštovatelj burazovog i mog lika i djela redovono briše prašinu sa nje i da mu paše uz ugaonu garnituru”, napisala je tad uz fotografiju njih kao djece.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.