Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Transparentom tražio posao, za samo nekoliko dana život mu se potpuno promijenio

milan radojicic

Milan kaže da gleda “gdje će se najbolje uklopiti”, pa će onda odlučiti da li će život i karijeru nastaviti u inostranstvu

Život Milana Radojičića (54), diplomiranog građevinskog inženjera iz Crne Trave, koji je proteklih dana skrenuo pažnju prolaznika u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu noseći transparent okačen oko glave da “traži posao”, iz korijena se promijenio poslije priče objavljene u “Blicu”.

– Zvali su me iz Njemačke, Francuske i Austrije da radim u njihovim kompanijama, veoma sam srećan zbog toga – priča Radojičić za “Blic”.

Ali, kako kaže, baš danas je krenuo na razgovor za posao u jednoj beogradskoj firmi, u nadi da će poslije dugo vremena konačno uspostaviti saradnju sa nekim preduzećem u Srbiji.

Kako kaže, prethodnih dana telefon nije prestajao da zvoni. Zvali su i nudili posao sa svih strana.

– Zvali su iz inostranstva, ali je bilo mnoštvo ponuda i iz cijele Srbije.

Milan kaže da gleda “gdje će se najbolje uklopiti”, pa će onda odlučiti da li će život i karijeru nastaviti u inostranstvu.

– Ja bih najviše volio da odem u Švajcarsku, ali od ovih ponuda što trenutno imam izabrao bih Njemačku – priča Radojičić.

Milan Radojičić je inače diplomirao na Građevinskom fakultetu u Nišu i svojim poslom bavio se od 1982. godine van Srbije, sve dok firma u kojoj je radio nije otišla u stečaj. Od tada posla za njega nije bilo i konstantno je nailazio na odbijanje poslodavaca.

– Hvala svim ljudima koji su me razumjeli i podržali. Srećan sam jer mi se život iz korijena promijenio. Nadam se da ću se što prije zaposliti – zaključuje zadovoljno Milan.