Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri greške koje žene rade češće od muškaraca kada je zdravlje u pitanju

guglanje dijagnoza

Ponekad je za ženski um, ali i tijelo mnogo bolje da se ponašaju poput muškaraca. Evo tri stvari u kojima žene mnogo češće griješe od muškaraca:

1. Još uvijek ne znate nešto važno o svom srcu. Mnoge žene znaju da su simptomi srčanog udara kod muškaraca i žena različiti, no opet žene mlađe od 50 godina koje su hospitalizirane zbog srčanog udara dvostruko češće umiru od muškaraca koji u bolnici završe zbog istog razloga.

Prema istraživanju, žene u dobi od 30 do 55 godina prilikom srčanog udara odgađaju pozvati pomoć misleći da su premlade za srčani udar iako genetski imaju velike rizike za to. Zbog toga upoznajte se s rizicima i simptomima srčanog udara prije nego što ga dobijete.

2. Odjećom kontrolišete svoju težinu. Žene se zaista znaju izluđivati zbog kilograma. Jedan dan ste kilogram lakši, drugi dan imate dva kilograma više, treći dan pola kilograma manje… I ako pritom koristite odjeću kako bi kontrolisale svoju težinu, griješite.

Jer ako imate traperice jedan broj veće znači da se možete udebljati i do pet kilograma, a da to i ne primijetite. Stoga se ne plašite stati na vagu. Ali ne morate to činiti svaki dan, dovoljno je jednom sedmično.

3. Ne koristite internet na najzdraviji način. Žene kada imaju neke simptome bolesti, odmah guglaju šta im je.

Na kraju sebi same postave dijagnozu umjesto da odu kod ljekara i provjere imaju li zaista razloga za brigu. Guglanjem simptoma bespotrebno se stvara dodatan stres i nervoza. Ako i želite saznati šta vam je prije nego što posjetite liječnika, onda informacije ne tražite na kojekakvim forumima već na profesionalnim stranicama bolnica, klinika, zdravstvenih centara gdje su savjete dali stručnjaci.