Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri jeftina rješenja koja zamjenjuju dezodorans

dezodorans

Dezodorans je po ovim vrućinama apsolutno potreban. Ko si uopšte zamisliti da ovih dana hoda bez dezodoriranih pazuha!

Ali šta ako zaboravite nanijeti sredstvo protiv znojenja i neugodnih mirisa ili ste ga potrošili, a zaboravili ste kupiti novo? Ne morate ojačavati i preznojavati se od muke jer postoje tri učinkovita rješenja za takve “nemirišljave” situacije

1. Sredstvo za dezinfekciju ruku

Najbolje će biti sredstvo za dezinfekciju ruku bez mirisa. Malu količinu sredstva utrljajte ispod pazuha i pričekajte par sekundi da se osuši na zraku. Ovaj trik djeluje zato jer sredstvo za dezinfekciju ruku sadrži medicinski alkohol koji ubija bakterije, a neugodan miris znoja uzrokuju bakterije.

2. Soda bikarbona i kukuruzni skrob

Svemoguća soda bikarbona pomaže i kod ovog problema. Uz to, dobar je izbor jer uspješno sprečava neugodne mirise bez ikakvih kemikalija. Pomiješajte prstohvat sode s malo vode i utrljajte u pazuhe. Možete napraviti i mješavinu sode i kukuruznog skroba za još efektnije sredstvo protiv neugodnog mirisa i znojenja: pomiješajte jednu mjeru sode i šest mjera kukuruznog skroba te prahom pospite pazuhe.

3. Obična voda

Ako ste ujutro iz kuće izjurili bez da ste stavili dezodorans, a pri ruci nemate ni sredstvo za dezinfekciju ruku ni sodu bikarbonu pomoći će i obična voda. Jednostavno tijekom radnog dana par puta operite pazuhe običnom vodom i miris znoja neće se osjetiti.