Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri napitka koji bolje tope kilograme od vode s limunom

mrsanje2322

Niti jedan napitak neće magično istopiti kilograme ako ne kombiniraš njegovo ispijanje sa zdravim stilom život, dakle pravilnom prehranom i tjelesnom aktivnošću. Ipak, neki napici mogu dodatno “pogurati” vaše tijelo u željenom smjeru.

Kafa

Kafa se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vježbanje. Ispijanje dvije do tri šoljice kafe dnevno potaknut će vas da vježbate duže i napornije, a samim time i sagoriš više kalorija, prenosi Women's Health Magazine.

Ako te zanimaju konkretne brojke, studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kafa pojačati učinka treninga i do 20 posto. Vrijedi napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kafu, budući da će dodavanje vrhnja, mlijeka i šećera umanjiti benefite.

Voda

Zamijenite limun šakom leda: hladna pića potiču tijelo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu tjelesnu temperaturu. Ispijanje litru i pol hladne vode dnevno pomoći će ti da sagoriš dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionistica Mitzi Dulan.

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaže u sagorijevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje 4 šoljice nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od 3 kilograma u toku 2 mjeseca.

Svježe pripremljeni zeleni čaj i uvijek radije birajte čaj u rinfuzi od onog u filter vrećicama. Zeleni čaj koji možete kupiti u supermarketima pun je šećera i aditiva stoga ga ne treba izjednačavati s onim pripremljenim kod kuće.