Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Tri neobična razloga zbog čega se prekidaju veze

31/10/2015

Neke parove razdvoji nevjera, a neke ovi pomalo neobični razlozi.

1. Stalno ste zajedno

I dok je za kvalitetnu vezu važno da oboje imate dovoljno vremena za posvetiti jedno drugome, ako provodite baš svaki slobodni trenutak zajedno, to može staviti pritisak na vaš odnos. Svaka osoba treba svoj privatni prostor. To pomaže smanjiti neke smetnje, koje se mogu izgraditi tokom vremena. Također, tako nećete ovisiti jedno o drugome, što je svakako prednost za vaš odnos.

2. Dopisivanje

[yuzo_related]

Jedno istraživanje iz 2013. godine, otkrilo je kako rješavanje problema preko poruka, može izazvati dodatne svađe i udaljavanje među partnerima. Tekstualne poruke imaju brojna ograničenja, za razliku od razgovara licem u lice, jer se tako puno teže pravilno izraziti, što može dovesti do raznih nesporazuma. Pričekaj ga da se večeras vrati kući.

3. Jedno od vas se trudi više

Za vezu je potrebno dvoje te oboje morate podjednako sudjelovati u njoj. Kada jedna strana prestane s trudom i lijepim stvarima, učinit će dvije stvari: nesretnim svog partnera, koji će se s vremenom zainatiti te i on sam prestati truditi. Tada vezi dolazi kraj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.