Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

klimavi brak

Tri pitanja koja morate postaviti sebi prije nego što se odlučite razvesti

razvod

Upravo zato što se radi o nečem što mijenja život čovjeka za 180 stepeni, važno je dobro promisliti prije nego donesete tu veliku odluku

Ako ste došli do toga da sebi uopće postavljate pitanje “Trebam li se razvesti?” očigledno je da je vaš brak naišao na santu leda.

Upravo zato što se radi o nečem što mijenja život čovjeka za 180 stepeni, važno je dobro promisliti prije nego donesete tu veliku odluku.

Kako piše Your Tango, ovo su pitanja koja si morate postaviti prije nego se odlučite razvesti.

Trpite li jednu od sljedeće tri stvari?

Ako se nosite s nasiljem nad sobom, nad djecom ili s činjenicom da je vaš partner ovisnik, vrlo je jasno da ne želite ostati u toj situaciji. Ako trpite jednu od tri navedene stvari, razvod je najbolji izlaz iz te nezdrave i opasne situacije.

Jeste li spremni mijenjati sebe?

Ako vas na misao o razvodu vuku neke stvari koje vašem partneru smetaju kod vas i na koje vas stalno upozorava, zapitajte se jeste li spremni mijenjati sebe. Ako jeste, onda biste trebali pružiti još jednu priliku svojem braku.

Možete li razgovarati s partnerom o tome?

Ako vas nešto toliko muči da ste počeli razmišljati o razvodu, jeste li pokušali razgovarati s vašim partnerom o tome? Ako imate dovoljno blizak i zdrav odnos, uvijek biste najprije trebali pokušati riješiti problem komunikacijom ili profesionalnim savjetovanjem za parove.